ARACIP purică Liceul „Georgiana”

ARACIP purică Liceul „Georgiana”
ORADEA - O comisie a Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar este în control la şcoala particulară „Georgiana”, unde a izbucnit scandalul cu absolvenţii prezenţi la Bac care nu au acte care să acopere absolvirea a 12 clase.

„La «Georgiana este prezentă de azi o comisie ARACIP formată din trei membri care vor verifica toate documentele unităţii”, ne-a informat Silviu Torjoc, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Comisia ARACIP a început verificarea actelor care ţin de finanţele instituţiei de învăţământ, controlul vizând modul de obţinere al banilor, modul de ordonare al fondurilor şi cheltuirea acestora. Următoarele pe lista verificatorilor sunt documentele de şcolarizare ale elevilor unităţii, după care toată documentaţia va ajunge la Bucureşti unde va fi analizată de specialiştii agenţiei şi ai Ministerului Educaţiei, care vor decide dacă vor mai acorda autorizaţie instituţiei.

Ancheta continuă

Reamitim că Liceul particular „Georgiana” din Oradea face obiectul unei investigaţii ca urmare a reclamaţiei din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor conform căreia conducerea şcolii a încercat fraudarea examenului. Reprezentanţii IŞJ Bihor amintesc că totul a pornit de la o profesoară supraveghetoare de la centrul de examen amenajat la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”, care a recunoscut printre candidaţi o fostă elevă căreia îi fusese dirigintă, dar care nu trebuia să fie decât în clasa a XI-a, şi nicidecum în clasa a XII-a.

„Profesoara a sesizat comisia de examen, care a început verificările, care au relevat şapte cazuri în care studiile candidaţilor nu se regăseau în cataloage sau foile matricole, dar, până la acest moment, a fost confirmat doar cazul elevei care trebuia să finalizeze clasa a XI-a şi nu a XII-a. În celelalte cazuri ancheta continuă”, afirmă Silviu Torjoc.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !