Ţărani calificaţi ca baby-sitter

Ţărani calificaţi ca baby-sitter
DEVA – Şomeri tineri, şomeri de lungă durată şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din mediul rural, persoane ocupate în agricultură cu venituri reduse, în special femei, sunt ţinta unui proiect pentru Dezvoltarea Resurselor Umane în judeţul Hunedoara.

Demarat în luna ianuarie de Fundaţia Conexiuni Deva, proiectul „ De cinci ori formare – de cinci ori mai multe şanse de integrare pe piaţa muncii” este finanţat de Uniunea Europeană şi are o valoare totală de 61.950 de euro. Contribuţia Fundaţiei Conexiuni este de 6.515 euro iar partenerii de proiect ai acesteia sunt Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara şi S.C. Test Falg S.R.L. Deva. Proiectul se adresează unui număr de 150 de persoane din localităţile Călan, Certejul de Sus, Dobra, Hărău, Şoimuş şi Veţel. „Prin cursurile pe care le vom oferi gratuit, vom da o şansă, persoanelor de la sate, să se califice şi să-şi găsescă un loc de muncă. Acordăm absolvenţilor certificate de calificare, recunoscute în România şi în UE” a precizat Lenuţa Angalita – director executiv al Fundaţiei Conexiuni. Printre meseriile în care se fac calificări se regăseşte şi cea de baby-sitter. „Calificare pentru meseria de baby-sitter nu s-a mai făcut până acum în judeţ! De fapt, unele dintre aceste meserii sunt noutăţi neabordate încă pe piaţa muncii hunedorene!” a spus Vasile Iorgovan – director AJOFM Hunedoara. Proiectul se desfăşoară pe parcursul unui an şi demarează în luna mai, prin cursuri teoretice şi practice, de 360 de ore ce vor fi susţinute de lectori profesionişti.

Cursuri de calificare pentru ţărani
• 40 de baby-sitter profesionişti,
• 40 de îngrijitori pentru bătrâni la domiciliu profesionişti,
• 30 de confecţioneri asamblor articole din textile;
• 30 de animatori socio-educativi;
• 20 de operatori calculator electronic şi reţele.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !