Ţăranii faţă cu… domnu’ Google

1Comentariu
Ţăranii faţă cu… domnu’ Google
Sătenii din Prăvăleni, comuna Vaţa de Jos au, de ieri, acces la Internet.Pentru sătenii din Prăvăleni ziua de ieri a fost una de sărbătoare. Şi asta deoarece pentru mulţi dintre ei contactul cu un calculator a fost o premieră.

Vaţa de Jos – Şi asta deoarece pentru mulţi dintre ei contactul cu un calculator conectat la Internet a fost o premieră. Evenimentul a fost posibil datorită celor de la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Tehnologia Comunicării şi Tehnologia Informaţiei care scoate la licitaţie astfel de telecentre. „Prăvăleniul este cea de-a 331 localitate în care se instalează un telecentru. Astfel, sătenii au acces la servicii de telefonie şi Internet” declară Dan Georgescu, preşedintele instituţiei.
O fi bun la ceva!
Şi dacă pentru cei tineri Internetul nu reprezenta o necunoscută, cei în vârstă se uitau curioşi la această minunăţie. Unii mai curajoşi au şi încercat să se apropie de tastatură şi au mânuit, cu sfială, mouse-ul. „Am 60 de ani şi nu am văzut niciodată aşa ceva. O folosi el la ceva. Am înţeles că putem găsi tot felul de ştiri”, spune Ana Iuga, din Prăvăleni. Cât despre Ana Gurbor, aceasta la cei 80 de ani ai săi credea că le-a văzut pe toate. „Sunt frumoase televizoarele astea. Dar nu ştiu ce tot fac tinerii ăia acolo. E bine că avem şi noi aici în sat (Internet n.r.). Dar cel mai bine e că avem telefonul. Asta ca să putem suna dacă avem vreo problemă”, spune bătrâna.
Deşi are 17 ani, deci face parte din tânăra generaţie, Mona Costea nu a văzut niciodată un calculator. „Eu nu am mai continuat şcoala că este mult de lucru aici, la ţară. Nu ştiu să folosesc un calculator dar cred că aş putea învăţa”, spune tânăra. Tiberiu Stroia1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor