Aranjamente sau discrepanţe?

34Comentarii
ORADEA – Concursul pentru ocuparea postului vacant de manager la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor care ar fi trebuit să aibă loc luni după-amiază a fost anulat. Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţârle, a anunţat ieri într-o conferinţă de presă că examenul pentru ocuparea postului rămas vacant după demiterea lui Traian Ştef va fi reprogramat pentru o dată ce urmează a fi anunţată.

Ţârle a anunţat că, la propunerea comisiei de examniare a candidaţilor înscrişi a decis reluarea procedurii în vederea organizării unui nou concurs. Comisia de examinare a fost alcătuită din: Teodor Ardelean, director la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Maramureş, Crăciun Parasca, consilier la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Bihor, Nicolae Brânda, conf. Univ. Dr. la Universitatea din Oradea, Daniel Negrean şi Alin- Florin Birta, consilieri judeţeni din partea PNL Bihor şi Livia Gherman, consilier Serviciu Resurse Umane la Consiliul Judeţean Bihor.

Motivul invocat de comisie în vederea reluării procedurii de organizare a unui nou concurs a fost „constatarea unei flagrante discrepanţe între anunţul de concurs şi actul juridic. „Actele” cu privire la condiţiile minimale de participare la concurs”.

 

Trei candidaţi

 

La concursul pentru manager la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”, care trebuia să se ţină luni s-au înscris trei candidaţi: actualul director interimar, Mircea Popa, Florin Jula, consilierul juridic al Episcopiei Greco-Catolice şi Luminiţa Moga, bibliotecar la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea. De amintit că Mircea Popa a fost director şi în perioada în care mutării Bibliotecii din fostul sediu al instituţiei, sediu retrocedat Episcopiei Greco-Catolice.

 

Aranjamente?

 

Surse, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, ne-au declarat că Mircea Popa şi Luminiţa Moga şi-au depus dosarele după expirarea termenului-limită, asta însemnând că singurul candidat pentru postul de manager ar fi fost Florin Jula, cel care a grăbit evacuarea Bibliotecii „Gheorghe Şincai” din sediul Episcopiei Greco-Catolice. Potrivit legii, chiar dacă Jula este responsabil de grăbirea evacuării Bibliotecii din sediul Episcopiei, acesta are dreptul să candideze la această funcţie. Aceleaşi surse ne-au declarat că, Florin Jula, a fost sunat de consilierii preşedintelui CJ, înainte de a candida pentru acest post, care l-au sfătuit să renunţe la candidatură „pentru că nu are nicio şansă să ocupe postul”.

 

 

Crina Dobocan

Veronica Bursasiu34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor