Arbitraj cu gust amar

Arbitraj cu gust amar
DEVA – Performanţele sportivilor de la CSS Deva la concursul interjudeţean de lupte „Cupa Jimboliei” au fost sabotate de arbitri.  Cupa Jimboliei la Lupte 12.11.2007 2

O parte dintre cei 20 de luptătorii antrenaţi de Doru Ailincăi, Cosmin Văcăraşu şi Suraj Moravan s-au ales cu medalii mai puţin strălucitoare decât meritau, iar alţii au fost îndepărtaţi de pe podium.


„Am luat medalie de argint, deşi meritam aurul, pentru că m-au furat arbitrii”, afirma Robert Iacob, un sportiv de 14 ani. „Cea mai evidentă nedreptate care i s-a făcut a fost faptul că imediat după ce a câştigat semifinala a fost pus să lupte în finală, deşi regulamentul prevede un timp minim de 30 de minute de recuperare”, preciza Suraj Moravan, antrenorul lui Robert.

 

Dezavantajată clar de arbitri a fost şi Mihaela Feurdean care deşi e campioană naţională a luat doar medalia de bronz la categoria 49 kg. Sportiva de la CSS Deva a fost învinsă în semifinale de o adversară cu aproape 10 kg mai grea şi cu 2-3 ani mai mare.

 

„Am încercat să contest dreptul acelei sportive de a lupta încă de la început, când a avut loc cântarul oficial însă arbitrii s-au făcut că plouă”, a spus Cosmin Văcăraşu, antrenorul Mihaelei, care a precizat că majoritatea sportivilor deveni au avut de suferit din cauza arbitrajului.


Obişnuite şi chiar acceptate până la o anumită limită în competiţiile oficiale ale seniorilor, unde există interese financiare sau alt fel de orgolii, arbitrajele murdare sunt de neînţeles în concursuri amicale în care se întrec copii şi cadeţi. Ele fac rău performanţei şi pot chiar să îndepărteze copiii de la practicarea sportului, lucru extrem de grav.


Medaliaţii de la CSS Deva
Medalii de aur: Liviu Prejban (categoria 49 kg), Traina Ilica (categoria 25 kg), Cosmin Kovaci (ctg. 47 kg).
Medalii de argint: Robert Iacob (categoria 35 kg), Florin Precupean (categoria 66 kg), Raul Donu (categoria 42 kg)
Medalie de bronz: Mihaela Feurdean (categoria 49 kg).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase