Arbitrii bihoreni au fost testaţi a doua oară

De Teodor Biriş
Arbitrii bihoreni au fost testaţi a doua oară
© Arbitrii „s-au luptat” cu cronometrul
În plin sezon competiţional, arbitrii bihoreni au avut parte de o surpriză. Comisia Judeţeană de Arbitri a organizat pentru a doua oară teste fizice şi teoretice cu arbitrii din lotul judeţean.

Acestea s-au desfăşurat joi, 22 septembrie, la Stadionul Tineretului. Testele fizice au constat în două probe: proba de viteză 4 x 40 m și proba de rezistență testul FIFA (75 m alergare în 15 secunde, 25 m plimbare în 24 secunde, minim 40 de repetări). Pentru cronometrarea probelor, comisia beneficiază de dotare tehnică performantă, de care în ţară mai dispune doar Comisia Centrală a Arbitrilor: sistemul de cronometrare cu fotocelulă, care măsoară cu precizie timpii şi îi afișează pe un panou electronic, la proba de viteză, iar proba de rezistență este susţinută cu ajutorul unui sistem audio. „Având în vedere că dispunem şi de o tehnică performantă, organizăm testări periodice cu arbitrii din lotul judeţean, cu scopul de a evalua nivelul de pregătire a acestora. Obiectivul nostru este să-i conştientizăm că doar îmbunătăţindu-şi pregătirea pot creşte din punct de vedere calitativ”, spune Laurenţiu Danșa, vicepreședintele CJA Bihor.

testare arbitri4

Responsabilul Departamentului Tehnic din cadrul CJA, Marius Omuţ, a observat o îmbunătăţire a performanțelor fizice faţă de acţiunea precedentă. „Acest lucru demonstrează că arbitrii au avut continuitate în pregătire, dând dovadă de seriozitate şi perseverenţă”, a subliniat Omuţ. „Nădăjduim ca aceste rezultate să se concretizeze în arbitrajele prestate la jocurile care vor urma. Pentru a stimula în continuare pregătirea acestora, arbitrii care au avut cele mai bune rezultate vor fi delegaţi cu prioritate la meciuri”, a precizat Octavian Șovre, preşedintele CJA Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !