Arcadia, cu sau fără renovări?

Arcadia, cu sau fără renovări?
ORADEA – Marius Aron, directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Arcadia”, susţine că urmează o stagiune mai aparte pentru instituţia pe care o conduce.

După ce a primit de la Consiliul Judeţean Bihor 20 miliarde de lei vechi, pentru renovarea sălii de spectacole, o bună parte a stagiunii 2007-2008 se va desfăşura în alte săli decât cea de la sediu. „După doi ani în care această clădire de referinţă a oraşului nostru, construită în sec. XVIII, a beneficiat de renovare exterioară, urmează şi modernizarea interiorului. Pe lângă lucrările de refacere a sălii vor fi operate şi schimbări în conformitate cu cerinţele europene ale unei săli de spectacole, cum ar fi un ascensor pentru accesul persoanelor cu deficienţe locomotorii, dar şi multe alte facilităţi care vor surprinde în cel mai plăcut mod publicul spectator”, spune Aron.

Cea mai frumoasă…

Aron mai zice că peste circa două săptămâni va fi organizată licitaţia, urmând ca după începerea lucrărilor reprezentaţiile stagiunii, care începe pe 8 septembrie, să fie susţinute pe alte scene din oraş. Câteva posibilităţi ar fi la Casa de Cultură a Tineretului, din cartierul Ioşia Nord, Sala festivă a Liceului „Mihai Eminescu”, fostul cinematograf „Transilvania” sau sala de sport a Liceului „Onisifor Ghibu”, în opinia directorului. În plus, dinamica acestei stagiuni va fi completată şi de un număr mult mai mare de deplasări în judeţ .
Revenind la renovare, Marius Aron susţine că speră la o investiţie totală de 40 miliarde de lei vechi, sumă care ar putea transforma Teatrul „Arcadia” într-unul dintre cele mai frumoase săli de spectacol de acest gen din Europa.

Lovitură de teatru!

În ciuda planurilor frumoase ale directorului Aron, responsabilii din Consiliul Judeţean spun altceva. De fapt, îl contrazic flagrant!

Purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Dumitru Ţiplea, afirmă că planurile privind reabilitarea interiorului la Teatrul Arcadia sunt momentam îngheţate. Motivul: sumele prinse iniţial în proiectul de renovare par a nu mai fi acum suficiente. „Au avut un proiect de renovare şi se pregătea licitaţia. Însă, nu ştiu pe ce considerente, au constatat că trebuie să crească suma cu 60-70%”, ne-a declarat ieri Ţiplea. Omul care-l consiliază pe Radu Ţîrle spune că licitaţia nu se mai ţine, fiind necesară refacerea proiectării.

Consiliul Judeţean aprobase şi achiziţia unui autocar pentru Teatru, însă şi această procedură a dat chix după ce ambele firme care au depus oferta au eşuat în a trece peste cerinţele tehnice de calificare.

Valentin Buda

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase