Arcaşi pentru o zi

1Comentariu
Arcaşi pentru o zi
ORADEA - La invitaţia organizatorilor Serbărilor Cetăţii Oradea în Şanţul Cetăţii a fost amenajat un mini poligon de tir cu arcul, unde reprezentanţii Aociaţiei Arcaşilor „Lupii din pustă” au dat lecţii orădenilor care au dorit să încerce armele tradiţionale.

Minipoligonul a fost instalat, ieri, pentru toţii vizitatorii care au dorit să îşi încerce măiestria în mânuirea arcului radiţional.

„Suntem aici la invitaţia organizatorilor pentru a da şansa orădenilor de a trage cu arcul şi alte arme tradiţionale cum ar fi baltagul, târnacopul sau suliţa”, ne-a explicat Posta Peter şamanul „Lupilor din pustă”. Acesta a mai subliniat că la minipoligonul de tir cu arcu sunt în permanenţă şase membri ai asociaţiei care sunt pregătiţi să îi instruiască pe cei care doresc să încerce să nimerească ţintele, ba chiar mai mult să prezinte chiar şi un scurt istoric al fiecărei arme.

Pentru orice vârstă

„Noi am venit pentru a da şansa oamenilor de a cunoaşte cât mai îndeaproape de tradiţiile şi cultura poparelor migratoare din pustă. De multe ori am fost chemaţi şi pentru demonstraţii de luptă, dar azi vom fi doar pentru ca publicul să încerce aceste arme”, susţine Posta Peter.

Tirul cu arcul este un sport care este accesibil tuturor, de la cei mai tineri până la cei în vârstă fiind uşor de practicat. Cei mai tineri arcaşi ai asociaţiei au doar şase anişori, iar cei veteranii sunt deja trecuţi de 60 de ani, dar cu toate aceste rămân la fel de pasionaţi de arta tradiţională a mânuirii arcului.

Vali Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor