Arde-i pe români!

De Dan Birta
2Comentarii
Arde-i pe români!
Vin vremuri grele pentru români. Mai ales pentru clasa mijlocie şi de jos. Se vor înzeci taxele pe locuinţe, iar pe autoturismele cele mai ieftine vor creşte mai mult decât dublu. Curat murdar!


Cu sau fără intenţie, pe site-ul Ministerului de Finanţe a fost publicat un proiect de modificare a Codului fiscal, care a fost retras la puţin timp. Vezi Doamne pentru a se discuta aceste modificări în Guvern.

Potrivit proiectului de lege, persoanele fizice care deţin clădiri cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă vor plăti un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă. Astfel, o persoană fizică, care are sediul în propriul apartament, va plăti un impozit de câteva zeci de ori mai mare ca în prezent, la fel cu firmele care deţin astfel de clădiri. Curat murdar!

Maşina devine şi ea un lux pentru oamenii de rând. Impozitul pe maşini va fi majorat de două ori şi jumătate în cazul autoturismelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi. Astfel, proprietarii de maşini, care plătesc în prezent 8 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi, vor plăti 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi. Pentru cei cu maşini cu cilindreea cuprinsă între 1.601 cmc şi 2.000 cmc, impozitul va creşte de la 18 lei la 30 lei/200 cmc. Paradoxal, pentru cei cu maşini scumpe, cu o capacitate cilindrică între 2.001 cmc şi 2.600 cmc inclusiv, impozitul va scădea însă de la 72 lei la 60 lei/200 cmc. Curat murdar!

Nu vor scăpa de mărirea impozitelor nici terenurile intravilane. În acest caz, suma de plată creşte proporţional cu rangul şi zona localităţii, ajungându-se la creşteri de la 10.353 lei/ha, la 83.000 de lei/ha.

Se poate spune că guvernanţii ne-au arătat pisica. După discuţiile din Guvern şi după reacţiile populaţiei mărirea de impozite s-ar putea să fie mai mică. Undeva la jumătate. Dar, guvernanţii tot îşi vor atinge scopul. Fraierii vor zice că: „Dracul nu este chiar aşa de negru” şi le vor mai da o notă de trecere. Curat murdar!2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor