Arderi controlate

1Comentariu
Pompier în lupta cu flăcările
Pompier în lupta cu flăcările
Agenţia pentru Protecţia Mediului ţine să le reamintescă bihorenilor că incendierea resturilor vegetale în scopul igienizării terenurilor este interzisă, dacă nu se respectă prevederile legale.

Conform legislaţiei în vigoare miriştile, stuful sau vegetaţia ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorităţilor de mediu şi fără informarea prealabilă a serviciilor publice pentru situaţii de urgenţă.
„Arderea miriştilor este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boil sau dăunători specifici”, a precizat Loredana Ţîrţ, din cadrul Compartimentului Relaţii Publice a APM Bihor.

Pentru solicitarea acceptului de ardere a miriştilor sau a vegetaţiei uscate trebuie depuse la sediul APM avizul Direcţiei Fitosanitare care să specifice clar să se impune incendierea sau arderea. De asemenea, trebuie notificate ISU Crişana, Garda de Mediu şi primăria pe raza căreia se află terenul.

Cei care nu respectă aceste prevederi se pot alege cu amenzi cuprinse între 3.000 şi 6.000 lei pentru persoane fizice şi 25.000 şi 50.000 lei pentru persoane juridice.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor