Are dreptul, dar n-are pământul

1Comentariu
Are dreptul, dar n-are pământul
DEVA – După şapte procese câştigate în ultimii trei ani şi cu o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, deveanca Vanda Negru tot nu este, în acte, proprietara terenului moştenit de la părinţi.

Autorităţile locale tergiversează punerea ei în posesie. Mai mult, pe terenul pe care justiţia a decis că este proprietară, primăria a început de câteva zile să construiască un teren de joacă.
Vanda Negru a depus încă din 1998 cereri pentru retrocedarea a aproape 300 metri pătraţi de teren situat în intravilanul Devei. În 2004 prin dispoziţia primarului nr.1569, ea era anunţată că nu este posibilă restituirea în natură, şi i se propuneau despăgubiri în acţiuni şi titluri de valoare. Ea a ales calea justiţiei şi, după trei ani, Înalta Curte de Casaţie a dat verdictul în formulă executorie: femeia are dreptate, iar primăria trebuie să-i dea terenul şi să-i plătească cheltuieli de judecată. Banii, plătiţi din bugetul primăriei, i-a primit dar, după mai mult de trei luni de la obţinerea sentinţei, ea încă nu a fost pusă în posesie.
Purtătorul de cuvânt al primăriei devene spune că Vanda Negru a făcut o cerere prin care cedează terenul primăriei, până se va decide ea să construiască acolo ceva. În replică, Vanda Negru susţine că şi-a retras semnătura de pe acel act, pentru că nu fuseseră stipulate şi clauzele ei acolo. „Nu sunt stăpână acolo, nu am fost pusă în posesie, deci nu puteam să iau decizii asupra acelui teren.”.

 

Dana Ioan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor