Arestat pentru furturi repetate din autoturisme

De Otilia Șandor
Arestat pentru furturi repetate din autoturisme
Bănuit de repetate furturi din autovehicule parcate în zona centrală a Oradiei, un bihorean a fost reținut, apoi arestat.

Polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule de la Poliția Oradea au identificat și cercetat miercuri un bărbat de 46 de ani, din Ciumeghiu, bănuit că, în perioada 12 mai – 23 iulie a.c., ar fi comis şapte furturi din autovehicule parcate pe raza municipiului Oradea.
Polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 12 – 13 mai a.c., în intervalul orar 20.30 – 12.00, ar fi sustras dintr-un autoturism parcat pe strada Mihai Eminescu din Oradea un portmoneu cu acte și carduri și o geacă, cauzând un prejudiciu estimat la 300 lei.
Același bărbat este bănuit că, la 19 iunie a.c., în intervalul orar 16.50 – 19.00, profitând de faptul că geamurile portierelor față au fost lăsate întredeschise, ar fi sustras un telefon mobil dintr-un autoturism parcat pe strada Gheorghe Dima din Oradea, cauzând un prejudiciu estimat la 550 lei.

Dădea spargeri zi și noapte

Bihoreanul este bănuit că la 7 iulie a.c., pe timp de noapte, profitând de faptul că yala hayonului era defectă, ar fi sustras un laptop și o bluză dintr-un autoturism parcat pe strada Dunărea din Oradea, cauzând un prejudiciu estimat la 800 lei. Laptopul sustras a fost recuperat de polițiștii orădeni de la cel în cauză.

Același bihorean este bănuit și că, la 5 iulie a.c., în jurul orei 00.30, ar fi sustras o tabletă și o pereche de pantofi dintr-un autoturism parcat pe strada Parcul Petőfi Sándor din Oradea, cauzând un prejudiciu estimat la 4.000 lei.

Totodată, acesta este bănuit că, la 16 iulie a.c., în intervalul orar 22.00 – 22.30, ar fi profitat că proprietarul unui autoturism parcat pe strada Rovine din Oradea ar fi lăsat portierele neasigurate și ar fi sustras din portbagaj aparate electrice, respectiv mașină de găurit, flex, fierăstrău pendular și alte sculte, cauzând un prejudiciu estimat de proprietar la 2.000 lei.

Bărbatul de 46 de ani este bănuit și că, la 18 iulie a.c., în jurul orei 20.00, ar fi sustras o plasă conținând diverse bunuri dintr-un autoturism parcat pe strada Șirul Canonicilor din Oradea. De asemenea, acesta este bănuit că, la 23 iulie a.c., în intervalul orar 14.20 – 14.40, profitând de faptul că sistemul de închidere al unui autoturism parcat pe strada Dunărea din Oradea era defect, ar fi sustras din interior o geantă cu acte, bani, un laptop și un telefon mobil, cauzând un prejudiciu total estimat la 10.000 lei, din care polițiștii orădeni au recuperat 6.800 lei.

Polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule l-au reținut pe individ pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Joi, 6 septembrie a.c., acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule mai verifică să afle dacă a mai comis și alte infracțiuni și vor să recupereze prejudiciul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !