Arhitectura experimentala, expusa pe strada Alba Iulia Timisoara

De Delia S. Barbu
In satul Potoc, Comuna Sasca Montană, a avut loc a patra ediţie a workshop-ului PAO în România
In satul Potoc, Comuna Sasca Montană, a avut loc a patra ediţie a workshop-ului PAO în România
Centrul Cultural German Timişoara împreună cu Asociaţia PAO – Atelier Experimental Potoc şi Asociaţia Casa de Creaţie în Banat organizează miercuri, 14 noiembrie, ora 18, la Atelierul de urbanism (str. Alba Iulia, nr. 2), vernisajul expoziţiei de fotografie a şcolii de vară de arhitectură experimentală PAO.8 2012.

În perioada 6 – 26 august 2012 a avut loc în satul Potoc, Comuna Sasca Montană, a patra ediţie a workshop-ului PAO în România. Obiectivele principale ale şcolii de vară de arhitectură experimentală din acest an au fost pe de o parte repararea şcolii vechi din Potoc şi pe de altă parte punerea bazelor unei instituţii culturale în acest loc. Proiectele şi ideile care au fost dezvoltate şi testate în timpul workshop-ului vor fi prezentate într-o expoziţie de fotografii şi de obiecte de artă.

PAO.8 a fost organizat de către Asociaţia PAO Atelier Experimental Potoc în colaborare cu Primăria Sasca Montană. Şcoala de vară de arhitectură experimentală PAO a fost finanţată în 2012 de către Administraţia Fondului Cultural National (AFCN). Din anul 2005, un grup de tineri arhitecţi, artişti, gânditori şi artizani din diferite ţări se întâlnesc la sesiuni de arhitectură experimentală şi de artă sub numele de “PAO”. Scopul este de a proiecta şi implementa proiecte experimentale. Accentul este pus pe caracteristicile spațiului, pe tradiţia locală şi mentalitatea specifică. În ultimii ani au fost organizate astfel de şcoli de vară în Germania, Italia şi România.

În 2009 au avut loc primele sesiuni de workshop PAO în satul românesc Potoc.Atât satul, situat într-o regiune montană bogată din punct de vedere istoric şi etnic, cât şi clădirea școlii constituie un loc perfect pentru munca de creaţie si proiecte experimentale, la toate nivelurile. Obiectivul general este de a construi o alternativă creativă, care reînvie viaţa satului, dezvoltând un eveniment cultural real, care contribuie la o revalorificare a regiunii.Expoziţia şcolii de vară de arhitectură experimentală PAO.8 2012 – Fotografii şi prezentare video – va putea fi vizitată între 14 – 28 noiembrie 2012.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !