Ariile protejate, atribuite

18 arii protejate din judeţul Bihor îşi aşteapăt custozii până la sfârşitul lunii.

S-a deschis sesiunea de depunere a dosarelor pentru preluarea în custodie, respectiv administrare, a ariilor naturale protejate de interes naţional şi comunitar, precum şi a ariilor naturale protejate declarate la nivel naţional pentru care au expirat convenţiile de custodie.

„Dosarele vor fi întocmite în conformitate cu prevederile OM nr. 1533/2008 privind aprobarea Metodologiei de atribuire a administrării ariilor naturale protejate care necesită constituirea de structuri de administrare şi a Metodologiei de atribuire a custodiei ariilor naturale protejate care nu necesită constituirea de structuri de administrare”, a precizat Ovidiu Dăescu, directorul coordonator al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor.

Dosarele se depun până la sfârşitul lunii la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, pe adresa Direcţia Generală Protecţia Naturii şi Managementul Ariilor Naturale Protejate, Bld. Libertăţii, Nr. 12, Sectorul 5, Bucureşti. Dosarele pentru custodie vor fi analizate în cadrul comisiilor regionale, constituite conform prevederilor legale. Dosarele care au fost transmise Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate pâna la momentul desfiinţării acesteia, vor fi preluate automat şi analizate în comisiile de încredintare în custodie.

În Bihor

Pe teritoriul judeţului Bihor au fost declarate 30 de situri de importanţă comunitară, cuprinse în Reţeaua Europeană Natura 2000. În ceea ce priveşte ariile naturale protejate la nivel naţional, judeţul nostru deţine un numărde 64 de arii naturale protejate, dintre care 20 au fost atribuite în custodie înainte de apariţia Ordinului 1533/2008, iar un număr de 18 arii naturale îşi aşteaptă încă custozii. Trebuie menţionat de asemenea, că 26 de arii naturale protejate sunt incluse în Parcul Natural Apuseni”, a precizat Ovidiu Dăescu.

Lista ariilor naturale protejate, a siturilor de importanţă comunitară din judeţul Bihor, respectiv lista cu ariile protejate atribuite în custodie pot fi consultate pe situl Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !