Arkosi şi Nyisztor la CM de scrimă

Arkosi şi Nyisztor la CM de scrimă
Orasul german va gazdui în weekend editia din acest an a Campionatelor Mondiale de scrima. Cei doi oradeni, însotiti de antrenorul emerit Nicolae Ille, participa la proba de spada.

Scrima oradeana va avea trei reprezentanti la aceasta competitie: antrenorul emerit Nicolae Ille (CS Crisul), care pregateste lotul national de spada, precum si sportivii Alexandru Nyisztor si Arkosi Bertalan, ambii legitimati la CS Crisul. Cei doi vor lua parte la proba individuala de spada.

Din lotul national deplasat la Leipzig mai fac parte Adrian Pop junior si Ciprian Lapuste, ambii de la CS Satu Mare. Nyisztor si Arkosi au obtinut rezultate remarcabile la CE din acest an, unde s-au situat pe locurile 7, respectiv 12. Nyisztor s-a calificat atunci în finala de opt, iar Arkosi a fost si el la un pas de aceasta performanta, fiind învins în asaltul decisiv de campionul olimpic en titre, Marcel Fischer (Elvetia). Referitor la sansele celor doi la CM de la Leipzig, antrenorul Nicolae Ille este optimist.

„Valorile sunt foarte apropiate în scrima mondiala actuala, la nivelul unei astfel de competitii. Oricare din membrii lotului ar putea obtine o medalie. Totul va depinde de forma de moment, de norocul tragerii la sorti”, ne-a declarat Nicolae Ille. Alexandru Nyisztor este unul dintre cei doi sportivi oradeni care au participat la JO 2004. Cel de-al doilea, judoka Claudiu Bastea, s-a transferat între timp la clubul Dinamo Brasov. Obiectivul delegatiei României la CM este cucerirea unei medalii.

Gavril Nutiu