Arme ilegale confiscate şi în Bihor

Arme ilegale confiscate şi în Bihor
Două arme aduse ilegal din Slovacia în Bihor au fost confiscate de poliţiştii bihoreni.

Duminică, în jurul orei 10:00, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Aleşd alături de reprezentanţi ai A.J.V.P.S. Bihor – Clubul de Vânătoare şi Pescuit Aleşd au efectuat controale pe fondurile de vânătoare 15 Cuzap şi 48 Cuieşd, pentru a preveni şi combate infracţiunile la legea fondului cinegetic. Astfel, pe fondul de vânătoare 15 Cuzap a fost depistat D.F., de 62 de ani, din comuna Brusturi, având asupra sa o armă de vânătoare modificată parţial, care avea montată o lunetă şi un încărcător cu trei cartuşe calibru 222. Totodată, cel în cauză a mai predat poliţiştilor o armă cu aer comprimat, calibru 4,5 mm.


Arme ilegale

Din cercetările efectuate de poliţiştii din Aleşd s-a stabilit că cele două arme erau deţinute ilegal şi, de asemenea, că suspectul nu este membru vânător al A.J.V.P.S. Bihor. Din declaraţiile suspectului rezultă că armele au fost aduse din Slovacia şi introduse ilegal în ţară în cursul anului 1999, fără a fi declarate organelor vamale sau poliţiei. Cercetările în cauză sunt continuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Oraş Aleşd sub supravegherea Pachetului de pe lângă Judecătoria Aleşd, sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic. Atât armele, cât şi muniţia, au fost ridicate în vederea confiscării.


Arme tot mai multe în ţară

Numărul armelor descoperite în România creşte de la an la an. Numai în primele două luni din acest an, poliţiştii români au descoperit peste 130 de arme letale, 340 de arme neletale şi 25.601 de cartuşe de diferite tipuri şi calibre. Din informaţiile transmise de Inspectoratul General al Poliţiei Române reiese că că, în urma celor 3.035 de controale desfăşurate în anul 2010, poliţiştii au descoperit 689 de infracţiuni pentru nerespectarea legii privind regimul armelor şi muniţiilor. Din totalul infracţiunilor, 93 sunt pentru deţinere ilegală de arme letale, 344 pentru deţinere sau port de armă neletală supusă autorizării fără drept, 72 pentru uz de armă letală fără drept, 48 pentru uz de armă neletală supusă autorizării fără drept, iar132 de infracţiuni pentru contrabandă calificată şi braconaj cinegetic. 643 de persoane sunt urmărite penal, şase dintre acestea sunt cercetate în stare de reţinere. Tot la capitolul nerespectării regimului de arme şi muniţii, poliţiştii români au dat anul acesta 342 de amenzi în valoare de 210.300 de lei şi au dispus 148 de sancţiuni complementare de suspendare şi anulare a dreptului de a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii.

Alexandra Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !