Arome de Toamnă la Şcoala Bălcescu

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Arome de Toamnă la Şcoala Bălcescu
Toamna şi-a vărsat bucuriile peste elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”.

Arome de toamnă în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Oradea. Încă de la intrare, invitaţii celei de-a XVIII-a ediţii a „Eco Festivalului Toamnei”, au fost întâmpinaţi cu covoraşe groase de frunze arămii. Toamna a lăsat pomii desfrunziţi.

Festivalul toamnei a debutat la începutul lunii octombrie şi s-a încheiat, vineri, cu expoziţia de sculptură în legume şi fructe „Bucuriile Toamnei”. Copiii şi-au umplut coşurile cu fructe aurii şi gustoase, le-au dat diferite forme, le-au transformat în personajele lor favorite şi le-au adus la şcoală pentru a arăta colegilor, profesorilor, părinţilor, dar şi tuturor celor invitaţi, că imaginaţia nu are graniţe.

Alături de expoziţia de sculpturi în legume şi fructe, a fost organizată şi o expoziţie de desene, o paradă a legumelor şi fructelor, un program artistic susţinut de elevi şi un flash mob, coordonat de instructorul de dans Florin Culda.

Activitatea a făcut parte dintr-un amplu proiect naţional, intitulat „Festivalul Toamnei”, care are ca scop dezvoltarea creativităţii la elevi şi implicarea familiilor în activităţile şcolii. La ediţia din acest an a concursului naţional de desene au participat cu lucrări elevi din peste 80 de unităţi de învăţământ (peste 320 de lucrări).

Activităţi educative

Festivalul Toamnei este un proiect naţional, cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale ale Ministerului Educaţiei (pag. 44, poziţia 938) şi a cuprins mai multe activităţi.

„Proiectul «Festivalul Toamnei» a fost iniţiat în şcoală noastră în toamna anului 2000, în urma unui schimb de experienţă cu Centrul Rezidenţial «Sfântul Nicolae» din Peciu Nou (Timiş). Prin acest proiect urmărim dezvoltarea creativităţii elevilor şi participarea lor la activităţi educative care vizează toate laturile educaţiei, precum şi protejarea mediului.

În primii doi ani, proiectul a fost local, apoi, judeţean, iar de doi ani este naţional, a declarat Stela Tăut, coordonatoarea acestui proiect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !