Artă culinară la Blaga

Artă culinară la Blaga
Elevii au contribuit la programul „O masă caldă”, derulat de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea.

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” şi-a sărbătorit vineri, 7 mai, patronul spiritual. De Ziua Şcolii, elevii şi profesorii au pregătit o sumedenie de evenimente. Activităţile au debutat cu o expoziţie de obiecte tradiţionale: ulcioare, costume populare, picturi, vitralii pe sticlă şi au continuat cu cercul de lectură „Pentru minte, pentru suflet”, cu o expoziţii de postere, machete, desene, numismatică şi icoane. În cabinetul de fizică a fost organizat un salon de manichiură şi pedichiură, iar în laboratorul de chimie fetele au expus preparatele culinare pe care le-au gătit acasă. De Ziua Şcolii elevii au participat la un concurs pe teme interdisciplinare, competiţii de şah, de cultură generală (Une visite a Paris), matematică şi de recitat poezii în limba engleză, germană şi italiană. Elevii au încercat să se cunoască mai bine în cadrul evaluării psihologice „Cunoaşte-te pe tine însuţi!”.

O parte din elevi au adus un omagiu patronului spiritual al şcolii. Activitatea s-a consumat la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”. Pe terenul de sport al şcolii au avut loc un meci de fotbal între profesori şi elevi, precum şi un spectacol de dans prezentat de majoretele şcolii.

Zilele Şcolii s-au încheiat cu o drumeţie la Ciuperca şi cu excursii tematice în munţii Apuseni şi în Maramureş.

Gest caritabil

Pe lângă activităţile derulate în cadrul Liceului „Lucian Blaga” profesoara de religie ortodoxă, Mariana Man, şi elevii clasei a XI-a B au ţinut lecţia de dirigenţie la Librăria Gutenberg. Aici elevii au adus argumente în favoarea lecturii.

„Lectura solicită un efort intelectual mai mare pentru unii, dar numai prin lectură şi studii comparate se dezvoltă creativitatea eleviloe. Trăim într-o lume care caută satisfacţii mari cu eforturi minime. De aceea, într-o lume în care poţi obţine totul fără efort propriu este necesar să cultivăm copiilor setea de lectură”, a spus Mariana Man. Elevii au făcut şi un gest caritabil. Ei şi-au achiziţionat de aici cărţile de care au nevoie pentru a se pregăti pentru examenul naţional Bacalareat, informaţi fiind că 20% din valoarea vânzărilor sunt direcţionaţi pentru masa de prânz a 30 de persoane nevoiaşe, oferită de Asociaţia Caritas Eparhial sărmanilor, prin programul „O masă caldă”.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !