Arta de a educa sau un alt fel de educație

De Alexandru Guiaș
Filosoful francez compară educația cu o artă
Filosoful francez compară educația cu o artă
Éric de Rus, un cunoscut filosof și teolog francez, a susținut la Oradea o conferință privind „Arta de a educa”.

Evenimentul a fost organizat de Volvo România și Editura Spandugino, în parteneriat cu Fundația Comunitară Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Asociația Cultură în Mișcare , Liceul Gerco-catolic „Iuliu Maniu”, Radio Maria și Hotelul Double Tree by Hilton, unde a și avut loc evenimentul. Conferința s-a desfășurat în limba franceză și a fost tradusă în română pentru cele câteva zeci de participanți la eveniment.

A fost o conferință despre scopul și menirea educației, mai mult decât despre mijloacele de a o face. În cadrul conferinței, Eric de Rus nu a căutat să răspundă unor preocupări concrete de educație din perspectiva parenting-ului, ci să atragă atenția asupra dimensiunii indisociabile a omului de universul material și spiritual în care co-există ca parte a triadei Lume-Om-Dumnezeu.

Éric de Rus este specialist în filosofie şi teologie, profesor titular de filosofie în cadrul Centrului Pedagogic ‘Madeleine Daniélou’ (Rueil-Malmaison) din Franța, fiind în plină afirmare academică şi intelectuală. Este totodată asociat Grupului de cercetare „Etică şi personalism”, din cadrul Facultăţii de Filosofie a Institutului Catolic din Toulouse. A consacrat două studii ample gândirii lui Edith Stein (Éd. du Cerf, 2006 şi 2008). Printre cărțile sale mai recente se numără „Le Chant du feu ou le vacillement de la parole” (Atlantica, 2009), „Larg el la Vie” (Éd. Du Carmel, 2009) şi „Quand la vie prend corp” (col., Éd. Du Cerf, 2012).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !