Arta pentru viata

De Veronica Bursaşiu
Arta pentru viata
Peste 100 de tineri au participat la evenimentul organizat în scop caritabil.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Zilei naţionale a a tineretului de către Bogdan Manafu, liderul tinerilor democra-liberali şi a avut ca scop strângerea de fonduri pentru tânărul Sebastian Iftimi, diagnosticat cu anemie plastică severă. Expoziţia a fost găzduită de Oradea Shoppping City, prilej cu care tinerii artişti plastici şi-au demonstrat încă o dată valoarea şi potenţialul talentului lor. Dar şi generozitatea. Este şi cazul tinerelor artiste Amalia Boţ şi Alisa Ambro care au realizat tabloul „Dans” şi pe care l-au scos la licitaţie cu scopul de a contribui la fondurile adunate în sprijinul lui Sebastian Iftimi.

Amalia şi Alisia sunt absolvente ale Universităţii de Artă şi Design din Cluj Napoca. Amalia a urm,at un masterat la Birmingham Institute of Art and Design. „Am realizat acest tablou special pentru acest eveniment şi este bucuria noastră să putem contribui în felul nostru la însănătoşirea lui Sebastian”, au spus cele două artiste. Tabloul a fost achiziţionat de Mihai Groza care a licitat cot la cot cu Ionel Bungău. Licitaţia a pornit de la 4000 lei şi a fost achiziţionat pentru 1100 lei.

Tinerii prezenti la acest eveniment au participat la o tombola cu premii constând în bilete de intrare la cinema, bowling sau biliard.

Debut Oana Pelea

În cadrul evenimentul şi-a prezentat prima expoziţie de pictură şi eleva Oana Pelea. Oana este cunoascută publicului orădean datorită implicării sociale în calitate de preşedinte al Black Eagles, ca organizator de evenimente caritabile, ca interpret al folclorului autentic şi nu în ultimul ca olimpică la matematică şi limba română. Expoziţia Oanei „Rezultantă spre porţile cerului” este „ un colaj de desene inspirat de modul magic în care ţăranul român îşi înţelege vieţuirea.

Spiritualitatea românească este o lume ce tinde spre infinit. În momentul în care universul nostru interior intră în rezonanţă şi se compune cu această lume sacră, rezultanta acestei compuneri (axa noastră spirituală) va tinde spre verticalizare”, explică tânăra artistă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !