Arta promisiunilor neonorate

1Comentariu
Reşiţa – Întotdeauna când se apropie alegerile, fie ele locale sau generale, candidaţii promit marea cu sarea. Reduceri, avantaje, spectacole şi o viaţă mai bună. Promisiuni. Şi, evident, nimeni nu se aşteaptă ca ele să fie puse în practică, nici măcar cei care le ascultă.

Poate aceasta este politica. Şi, oricum, odată ajuns într-un scaun, omul se gândeşte că până la alegerile viitoare mai este timp. Necesar şi pentru ca oamenii să uite ce li s-a promis şi nu s-a făcut, nu?

Iar la alegerile viitoare, nerealizările vor fi scoase la iveală, pudrate frumos cu zahăr şi oferite din nou cu o voce mieroasă aceluiaşi public care le-a înghiţit cu încredere şi data trecută. Evident, de vină nu sunt doar oratorii ci şi oamenii.

În 2006 s-au încheiat şi doi ani din mandatul celor care ne conduc acum. Anul care se încheie mâine a adus şi realizări pentru Caraş-Severin, dar şi multe nerealizări. Crearea de locuri de muncă a fost principala promisiune. S-au creat dar nu la acel nivel care să scadă simţitor şomajul.

Locuinţele, a doua problemă a judeţului, rămân tot o problemă. Mii de cereri zac pe birourile unor funcţionari publici din cadrul primăriilor localităţilor urbane.
În staţiunea de pe Cerna, renumită şi pentru arhitectura sa, nu s-a restaurat nici o clădire ori construcţie de patrimoniu.

Există un proiect întocmit de primăria Băile Herculane, proiect despre care până acum două zile, nu se ştia mare lucru. Însă, primăria aşteaptă bani europeni. La Oraviţa şi Moldova Nouă nu s-a reuşit încă finalizarea lucrărilor la canalizare.

Şi suntem în pragul UE. La Caransebeş, puntea din Teiuş (podul balansoar), distrusă de inundaţii din păcate, încă este nerefăcută. De asemenea, în acest an s-ar fi dorit şi realizarea fântânilor ornamentale pe Str. Nicolae Bălcescu şi amenajarea Galeriei de Artă „Corneliu Baba” la parterul Casei de Cultură.

Şi lista nerealizărilor poate continua. Ele rămân speranţe pentru 2007. Noi vrem să fie realizări concrete.

Nina Curiţa1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor