Articol filosofic: Epocă nouă, ştiinţă veche…

1Comentariu
Delia Steinberg Guzmán
Delia Steinberg Guzmán
Asociaţia Noua Acropolă continuă să promoveze seria de eseuri ale prof. Delia Steinberg Guzmán.

Asociaţia culturală orădeană „Noua Acropolă” propune un nou articol filosofic semnat de prof. Delia Steinberg Guzmán.

„În multe ocazii s-a spus şi s-a scris că ne aflăm în Epoca Tehnologică, fără a se uita să se sublinieze toate avantajele pe care acest fapt le presupune.
Toate activităţile sunt sistematizate, computerul electronic cuprinde toate aspectele vieţii, maşina înlocuieşte pe zi ce trece mâna de lucru umană, comunicaţiile reduc distanţele şi timpul. În sfârşit, suntem pe punctul de a atinge mult visatul paradis al unei zile cu multe ore libere şi al unei săptămâni cu câteva zile fără lucru.

Dar, printre numeroasele paradoxuri ale momentului actual, se adaugă încă unul şi cu o importanţă suficient de mare pentru a atrage puternic atenţia. În lumea tehnicii s-a încercat să se uşureze toate aspectele vieţii materiale, dar nu s-a realizat nimic în beneficiul vieţii psihologice, mentale şi spirituale; aceste lumi subiective continuă să fie la fel de dezorganizate ca în epoca troglodiţilor.

S-ar putea obiecta prin faptul că Psihologia şi alte ştiinţe auxiliare, au clasificat omul în tipologii distincte, uşurând astfel recunoaşterea lui şi, în caz de boală, tratamentul lui. Este adevărat, însă că această catalogare a tipurilor umane în cărţi bune şi tabele grafice nu rezolvă cu nimic problema practică a fiinţelor umane care nu se pot apăra de ele însele. A şti că eşti timid nu este echivalent cu a vindeca timiditatea, să ştii că ai o fantezie debordantă, nu înseamnă să o domini.”

Întregul articol se găsește la adresa: http://www.noua-acropola.ro/epoca-noua-stiinta-veche/1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor