Artifactul de la Teatru, dus la Budapesta

4Comentarii
Artifactul de la Teatru, dus la Budapesta
Artifactul gasit la Teatrul de Stat Oradea a fost transportat la Budapesta.

În cursul zilei de miercuri, Primaria Oradea, în calitate de gestionar al lucrărilor de renovare de la teatrul orădean împreună cu Teatrul de Stat Oradea în calitate de proprietar al documentelor găsite a efectuat predarea acestor materiale către Biblioteca Naţională Széchényi din Budapesta, reprezentată de directorul ştiinţific  Boka László, în scopul restaurării lor.

Conform deciziei institutului mai sus menţionat, lucrările de restaurare a documentelor se vor face gratuit. Municipalitatea a solicitat în paralel acest serviciu de restaurare şi de la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, însă acesta nu a dat un răspuns solicitării Primăriei. Astfel municipalitatea împreună cu Teatrul de Stat a ţinut cont de oferta venită de la Biblioteca din Budapesta şi a predat documentele în vederea restaurării.

Prin urmare, s-a semnat un acord de restaurare între Primăria Oradea – reprezentată de viceprimarul Biró Rozália, Teatrul de Stat – reprezentat de directorul manager Lucian Silaghi şi Muzeul Ţării Crişurilor – reprezentat de directorul Aurel Chiriac pe baza căruia s-au predat documentele. În baza acestui protocol, restauratorul se obligă să asigure siguranţa documentelor predate, restaurarea fiind  de cea mai înaltă calitate. Restaurarea se va face într-un interval de maxim un an de la data predării.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor