Artist, artist, da’ piesa-i pe… bani

Artist, artist, da’ piesa-i pe… bani
Deva – La patru luni după premiera piesei „Revelion la Terzo Mondo”, pusă în scenă de actorii Teatrului de Artă Dramatică Deva, după un text de Ovidiu Moldovan, în regia lui Ştefan Ciocan, autorul textului este nemulţumit de felul în care i-a fost tratată piesa. Actorul şi dramaturgul Ovidiu Moldovan face aceste dezvăluiri după ce a aflat că nu îşi va mai primi toţi banii pentru drepturile de autor.

La începutul anului, Moldovan primeşte o înştiinţare prin care Asociaţia ATAC, sponsorul spectacolului, reziliază contractul şi nu îi dă restul de bani datoraţi, respectiv 60 la sută din suma convenită. Enervat la culme, Moldovan se hotărăşte să ATACe.
În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc ieri, Ovidiu Moldovan îi reproşează lui Ciocan că nu i-a montat bine piesa.

„I-am dat piesa mea lui Ciocan ca să îl ajut, pentru că îl cunosc de multă vreme. El nici măcar nu a trecut pragul Institutului de Artă Teatrală. Nu are diplomă de regizor, aşa cum se laudă”, declară Moldovan. Moldovan îi reproşează lui Ciocan şi faptul că nu l-a chemat la repetiţii. Am venit la Deva şi am aflat că a doua zi era premiera. Era un spectacol sub orice critică, iar eu nu mai aveam ce să fac. A avut până şi murdara improvizaţie de a intra să joace rolul hoţului. Şi-a permis să facă nişte tăieturi grosolane în textul meu. I-am spus demult să se aşeze şi el la un ziar, că oricum cu regia nu face carieră. Apoi am oprit spectacolul, ca să nu oripilez publicul devean”, concluzionează Moldovan.

Contactat, Ştefan Ciocan spune că regretă toate cele întâmplate, dar cel mai mult, faptul că pentru 45 de milioane s-a stricat o prietenie de-o viaţă. „Eu nu am nici o vină pentru faptul că Ovidiu nu şi-a primit banii. Este vorba de nişte obligaţii contractuale. Poate să îi dea în judecată. Nu ştiu de ce mă atacă pe mine. Nu ştiu de ce vine să facă toate aceste afirmaţii acum, la patru luni după premieră, când atunci el a ieşit pe scenă şi pe toate canalele de televiziune şi a lăudat piesa. Chiar el m-a apărat în faţa celor care au criticat-o”, declară Ştefan Ciocan. Despre diploma de regizor, Ciocan afirmă că „nu m-am lăudat niciodată că am şcoală de regie”.

După cele relatate, concluzia nu poate fi decât una simplă. Artă sau afaceri, poeţi sau ciobani, în toate se aplică zicala: „Prieteni, prieteni, dar brânza-i pe bani”.

Hannelore Acârnulesei



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !