Artişti fotografi din Szolnok expun la Oradea

De Crina Dobocan
Artişti fotografi din Szolnok expun la Oradea
© Foto: Gavaldik Zoltán-Őszi
Asociația „Euro Foto Art”, în parteneriat cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea, a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie o nouă expoziție de artă fotografică.

De această dată, pe simezele din sălile 9 și 10 ale Secției de Istorie vor fi expuse creațiile artiștilor fotografi din cadrul Fotoclubului „Tiszavirág” din Szolnok (Ungaria).

Artiștii fotografi Gavaldik Zoltán, Holocsi Kálmán, Kajtár Tibor și Kardos Tamás vor prezenta publicului pasionat de fotografie cele din urmă creaţii ale lor.

Fotografiile expuse cuprind mai multe genuri ale artei fotografice: portrete, peisaje, eseuri, nuduri și socio-fotografii.

Vernisajul expoziței va avea loc astăzi, de la ora 16:00, în sălile de expoziție ale Secției de Istorie a Muzeului Cetății și Orașului Oradea, în prezența artiștilor fotografi expozanți.

kardos-tamas Genuri ale artei fotografice Foto: Kardos Tamás ©

Publicul va fi salutat de Angela Lupșea, directorul Muzeului Cetății și Orașului Oradea. Lucrările vor fi prezentate de artistul fotograf Gavaldik Zoltán, președintele Fotoclubului „Tiszavirág” din Szolnok, iar expoziția va fi vernisată oficial de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele „Euro Foto Art”. Momentele muzicale vor fi oferite de artistul Thurzó Sándor József.

Expoziția artiștilor fotografi din Szolnok, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și Clubul Fotografic „Nufăul”, va rămâne la dispoziția publicului timp de o lună.

Istoric

Fotoclubul „Tiszavirág” din Szolnok a fost fondat în anul 2005 de grupul de artiști fotografi expozanți, care s-au desprins din Fotoclubul „Jászkun” din localitatea maghiară.

Din creațiile celor 14 membri ai fotoclubului au fost organizate mai multe expoziții de club în Budapesta (Institutul Cultural Român), galeriile din împrejurimile orașului Szolnok, respectiv în Baia Mare și Oradea.

„Membrii Fotoclubului au participat la mai multe proiecte derulate de Asociația «Euro Foto Art», precum și la o serie de deplasări de creație organizate în diferite regiuni ale României.

În ciuda faptului că se află la peste 100 km, participă cu regularitate la vernisajele organizate în galeria noastră”, a apreciat Ştefan Toth.

În acest conext, Fotoclubul „Tiszavirág” a devenit unul dintre cei mai activi parteneri ai ONG-ului orădean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !