Artistii pentru artisti

Artistii pentru artisti
Actorii orădeni ştiu ce înseamnă solidaritatea de breaslă. Ei vor participa la o strângere de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate.

Ca în fiecare an, Teatrul Regina Maria răspunde Campaniei Naționale lansate de UNITER – „Artiştii pentru artişti”, astfel că anul acesta, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, celebrată în 27 martie, spectacolul ales cu ocazia acestei zile speciale e EQUUS (de Peter Shaffer, în regia artistică a lui Szabó K. István) – care se va juca mâine, 28 martie, de la ora 18, la Sala Mare. „De ziua Mondială a Teatrului, Mesajul internațional a fost formulat de către dramaturgul Dario Fo, iar cel național de către Ion Caramitru. Aceste mesaje vor fi citite publicului înainte de spectacolele care fac parte din Campania lansată de UNITER”, spune Ioana Ştef, PR al Teatrului Regina Maria.

Fonduri pentru artişti

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este organizată de UNITER, împreună cu teatrele din Bucureşti şi din ţară, cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate.

Iniţiată şi organizată din anul 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor.

În fiecare an, UNITER împreună cu artişti importanţi şi cu instituţiile teatrale, cu parteneri care s-au asociat acestui program a reuşit să facă posibilă realizarea Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, prin intermediul căreia se strâng sumele necesare sprijinirii artiştilor vârstnici din toată ţara. Sumele strânse de către teatre din vânzarea de bilete se direcţionează către un fond special constituit – Fondul de Solidaritate Teatrală.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !