Artiştii sunt provocaţi din nou

1Comentariu
Artiştii sunt provocaţi din nou
Primăriile din Oradea şi Debreţin organizează şi anul acesta concursul pentru încurajarea tinerilor artişti plastici.

Viceprimăriţa Biro Rozalia a anunţat lansarea pentru al doilea an consecutiv a concursului „Creând, schimbăm lumea”, ce se adresează tinerilor artişti plastici din Oradea şi Debreţin.

„Primăria Oradea în colaborare cu Primăria din Debreţin au pus, încă de anul trecut, bazele unui proiect cultural numit „Creând, schimbăm lumea”, care dă posibilitatea tinerilor artişti plastici să-şi promoveze creaţiile. Administraţiile locale ale celor două oraşe au hotărât continuarea acestui proiect şi în acest an” a precizat Biro.

Participanţii la acest proiect trebuie să aibă vârsta maximă de 35 de ani şi să prezinte o dată cu depunerea formularului de înscriere, fie dovada că sunt studenţi ai unei Facultăţi de Arte Plastice, fie dovada absolvirii unei astfel de facultăţi sau dovada că sunt membri într-o asociaţie de arte plastice.

Formularul de înscriere poate fi găsit pe www.oradea.ro sau la Casa de Cultură a Municipiului (CCM). Acesta se poate depune până pe 24 aprilie 2010, la CCM, de luni până vineri, între orele 10:00 -14:00 (personă de contact Adelina Turean).
Depunerea operelor se va face la Casa de Cultură a Municipiului Oradea (persoană de contact Adelina Turean) în perioada 3 – 11 mai 2010, cu menţiunea că un artist plastic poate participa cu maxim trei opere. Operele depuse trebuie să fie realizate în perioada 2008-2009 şi să nu mai fi fost expuse până acum în nicio altă expoziţie.

Jurizarea concursului va avea loc la sfârşitul lunii mai, urmând ca în perioada 16 – 30 iunie să aibă loc, la Galeria de Arte Vizuale din Oradea, o expoziţie cu cele mai reprezentative opere din concurs.

Premiile acordate căştigătorilor de către Primăria Oradea şi Primăria din Debreţin vor consta în organizarea în anul 2011 a unei expoziţii comune la Debreţin şi Oradea, în cadrul căreia căştigătorii desemnaţi din partea celor două administraţii locale vor putea să-şi expună operele. Totodată, administraţiile locale vor acorda un premiu special în valoare de 200 de euro pentru alţi doi câştigători.

Ce „au păţit” laureaţii

Câştigătorii de anul trecut au fost Tolvaj Panna, pictoriţă din Oradea şi Tărăsie Daniel Iosif, sculptor orădean. Premiul din partea administraţiilor locale a constat în suma de 50.000 forinţi acordată de administraţia locală din Debreţin, graficianului orădean Csiszer Attila şi de administraţia locală din Oradea, artistei plastice din Debreţin, Ludman Eva.

Anul trecut, vecinii maghiari au avut preşedinţia comisiei de jurizare. Cei din Debreţin le-au facilitat câştigătorilor Tărăsie şi Tolvaj expunerea propriilor lucrări la Academia Maghiară din Roma şi la Centrul Cultural Maghiar din Londra.

Anul acesta, orădenii au preşedinţia comisiei, prin Aurel Roşu, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici. „Sperăm ca şi noi să putem să-i promovăm peste hotare pe câştigătorii din acest an”, a spus viceprimăriţa, având în gând ambasade şi, de ce nu, centre culturale româneşti de peste hotare. Pentru că, slavă Domnului, avem…

C.C.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor