Artmedia, 20 de ani de-ndragostire cu teatrul, la Timisoara

De Simona Popovici Donici
Artmedia, 20 de ani de-ndragostire cu teatrul, la Timisoara
Artmedia, 20 de ani de-ndragostire cu teatrul, la Timisoara
Într-un savuros interviu acordat televiziunii publice, maestrul Radu Beligan povesteşte cum mergea la teatrul din Arad cu trăsura. Confesiunea e întrerupta subit de apelul telefonului celular. „La asta trebuie să răspund sau să dau sms”, se scuză venerabilul actor. Amintirile unui fenomenal actor, a cărui poveste de viaţă şi artă a schimbat epoci în teatrul românesc, le este oferită timişorenilor de Fundaţia Culturală Artmedia, la aniversare.

Fundaţia Culturală Artmedia, adevărat brand de identitate al Timişoarei teatrale, celebrează 20 de ani: o longevitate întrutotul admirabilă, care se măsoară în peste 150 de spectacole, adevărate repere ale istoriei artistice postdecembriste în urbe, şi mai mult de 100 de cafenele rtistice cu celebrităţi ale scenei româneşti. Spectacole precum Danaidele, Azilul de noapte, Dom Juan în regia lui Silviu Purcărete, Creatorul de teatrul, Romeo şi Julieta în producţia Teatrului Globe, dacă ar fi să amintim doar câteva, sunt evenimente tezaurizate de memoria publicului timişorean îndrăgostit de teatru.

Programul aniversării artmediene începe sîmbătă, 20 octombrie, la ora 19,30, în sala Teatrului German din Timişoara cu “Confesiuni despre viaţă şi artă”, o ocazie preţioasă de a-l asculta pe maestrul Radu Beligan, cel care a dat numele fundaţiei sărbătorite, vorbind, cu date reale şi amintiri vii, despre un destin şi o carieră excepţionale, care a început când la teatru se mergea cu trăsura şi continuă astăzi, când impresiile despre spectacole se transmit live, prin iphone. Biletele pentru acest eveniment costă, pe categorii, 60 şi 80 de lei şi s-au pus în vânzare la Agenţia TGST.

Celebrarea continuă luni, 22 octombrie, de la ora 18, 30, când pe scena Operei Naţionale din Timişoara are loc spectacolul Teatrului de Comedie Bucureşti cu piesa “O scrisoare pierdută” de I..L. Caragiale. “Este un spectacol deosebit, în care regizorul Alexandru Dabija, respectând cu sfinţenie spiritul şi virgula lui Caragiale, regândeşte nu situaţiile, ci personajele, interpretate de o distribuţie de senzaţie: Marcel Iureş, George Mihăiţă, Valentin Teodosiu, Marius Vizante, Dorina Chiriac ş.a.” , a precizat Doina Popa, preşedinta Fundaţiei Artmedia. Biletele pentru acest spectacol costă între 30 şi 90 de lei şi s-au pus în vânzare la Agenţia Operei. Triada aniversară este întregită de serialul “Artmedia, un vis de 20 de ani…”, transmis în fiecare duminică, la ora 20, la TV Europa Nova.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !