Asalt la spălătoriile auto

Asalt la spălătoriile auto
Omul gospodar îşi face vara sanie iar iarna… spălătorie auto. Mai cu seamă că anul trecut s-au înmatriculat 131.000 de autovehicule în Bihor, cu o creştere medie de 10.000 de înmatriculări pe an. Astfel că deşi spălătoriile auto au apărut ca ciupercile după ploaie şi în Oradea, puţine sunt cele la care nu e coadă.

În perioada sărbătorilor au fost închise majoritatea spălătoriilor, patronii şi angajaţii intrând în concediu prelungit. Din această cauză, foarte mulţi orădeni au fost nevoiţi să întâmpine Anul Nou – ba chiar şi Boboteaza – cu maşinile murdare. N-au avut şanse prea mari nici la staţiile de benzină care au facilităţi de spălare a maşinilor, cozile de aici fiind descurajante. Cert e că, odată cu redeschiderea spălătoriilor, acestea au fost luate cu asalt de orădeni.

Preţul unei spălări, care durează între 15 şi 30 de minute, se situează între 7 şi 20 lei, funcţie de opţiuni şi de vadul comercial.

„Mă gândesc să mă extind din primăvară, pentru că sunt clienţi destui. În Oradea şantierele şi drumurile desfundate nu lipsesc aşa că mizeria se pune repede pe maşini. Iarna aceasta şoferii au avut noroc că nu a nins, să se arunce cu sare pe drumuri. Fiindcă sarea nu poate fi lăsată prea mult pe caroserie, că o mănâncă.”, ne-a spus un administrator de spălătorie de pe strada Meşteşugarilor din Oradea.

„Spălătoria merge bine. Însă un spălat serios durează minim 20 de minute iar şoferii se plictisesc întretimp. Mai mulţi şoferi mi-au spus că ar fi rentabil şi util să deschis şi o mini-terasă cu umbreluţe sau un băruleţ pe lângă spălătorie, fiindcă iarna e prea frig să aştepţi în faţa spălătoriei iar vara e aiurea să stai în arşiţă.”, ne-a mai declarat un patron de spălătorie de pe strada Ştefan cel Mare.

  • Taxi în sistem real
    Cristian Horgos


  • 0Comentarii

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    inca 1000 caractere ramase

    Citiți principiile noastre de moderare aici !