Asasinii dintre noi

Călin Corpaș
Călin Corpaș
De fapt, asasinul este acela care și-a pus demult lacăt peste celebrul program de guvernare. Între timp, îl simuleză, căutând – cu un aer mitoman ce pare desprins din Apocalipsă – să ne încredințeze că nu e adevărat ceea ce ni se pare nouă că e real, ci doar ceea ce ni se spune insistent că e adevărul.

Paradoxal, tot acest plan grotesc prinde la unii români care nu dau semne că-și revin din efectele somniferelor ce i-au încapsulat în matricea unei lumi în care răzbate doar mesajul de tip „fake news” al marelui păpușar și a păpușilor sale cocoțate prin birourile Palatului Victoria (victorie asupra cui?).

Însă noi, ceilalți, cei care nu trăim vrăjiți nici cu trilurile otrăvite, nici cu indulgențele sordide ale marelui partid păpușat și nici măcar nu servim pastile cu efecte halucinogene, simțim pe propria noastră piele lumea coșmărească în care efectele mâinii asasine se văd la tot pasul. Iar dacă cei adormiți întru domnul Dragnea văd sau cred că văd conspirații globale menite să-l anihileze fizic pe iubitul lor conducător, noi, ceilalți, cei care nu luăm somnifere în ambalaj de mentosane, vedem o cât se poate de reală mână asasină asupra a tot ceea ce înseamnă România, cu scopul final de a ne cangrena viitorul.

Statul paralel există. Dar este altfel decât cel propus de PSDragnea. Este de-a dreptul paralel cu realitatea activiștilor PSDragnea. Iar în statul ăsta paralel, de bună seamă că realitățile sunt altele decât cele din mintea celor care legitimează impostura, devenind astfel, la rându-le, vehicule ale imposturii. Fiecare vânticel ce trece prin acest stat paralel își urlă disperarea, devenind un uragan ce șuieră cum că România are nevoie ca de aer de infrastructură, pentru a putea progresa cu adevărat. Avem nevoie ca de aer de autostrăzi în Ardeal, care să lege orașe mari, precum Oradea de Cluj, nu să se termine în câmp. Avem nevoie de măcar o autostradă care să lege Ardealul de Muntenia și una care să lege Ardealul de Moldova. Cei care lucrează în transporturi știu că țara asta supraviețuiește economic doar prin Capitală, Ardeal și portul Constanța. Atât! Avem nevoie și de căi ferate, ca să ținem pasul cu Europa în privința transportului intermodal. Avem nevoie de o infrastructură energetică adaptată la cerințele secolului XXI și, de asemenea, de o infrastructură de irigații care să scoată agricultura românească din semi-amorțeală. La fel cum avem nevoie de un Stat Român care să ia cu adevărat partea românilor încăpățânați să facă ceva în viața asta, pe barba lor. Iar un stat birocratic mult diminuat și niște instituții de control care să nu scuipe flăcări ar ajuta mult. Toate acestea țin de siguranța națională. Toate acestea sunt cerute și de românii alungați din propria lor țară și frăgeziți de bastoanele nerușinaților.

Dacă partidul de guvernământ și marele său păpușar vor continua să vândă națiunii doar somnifere cu efect halucinogen, se prea poate ca visul obscen al lui Dragnea să se încheie brusc și mai neplăcut decât cele mai ascunse frici ale sale.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor