ASCO a prezentat raportul pe 2016

De Cristina Ghilea
Aspect de la prezentarea bilanţului
Aspect de la prezentarea bilanţului
Viceprimarul Florin Birta şi Arina Moş, directoarea Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, au prezentat raportul de activitate al instituţiei pe anul 2016.

Servicii de stomatologie

Administraţia Socială Comunitară Oradea a reuşit să-şi atingă unul dintre obiectivele asumate, respectiv achiziţionarea celui de-al treilea unit dentar, pentru a putea dezvolta servicii stomatologice gratuite la standarde europene pentru elevi. Asta în condiţiile în care sunt mulţi părinţi care nu îşi permit serviciile stomatologice.

unit-dentar Anul acesta a fost instalat al treilea unit de stomatologie pentru elevii orădeni ©

Acesta a fost dat în funcţiune la cabinetul din cadrul Liceului Teoretic Onisifor Ghibu. Acesta deserveşte, alături de celelalte două, situate în cabinetele şcolare stomatologice din cadrul Liceului Mihai Eminescu şi al Liceului Aurel Lazăr, toţi elevii care frecventează unităţile de învăţământ din Oradea.

„Școala părinţilor”

În vederea eficientizării Centrului de Îngrijire şi Educaţie Timpurie – Creşe, ASCO a desfăşurat în anul 2016 programul „şcoala părinţilor”. Temele abordate în cadrul programului au fost: neascultarea, încăpăţânarea, anxietatea de separare, cum să construieşti o relaţie pozitivă cu copilul, dezvoltarea psiho-motrică a copilului mic, dar şi convulsiile febrile la copilul mic.

Tot copiilor le este destinat şi Centrul de Îngrijire de Zi Oradea, serviciu care funcţionează în structura Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, începând cu luna mai 2016. Acesta a găzduit

anul trecut 80 de copii din familii aflate în situaţie de risc social, dezorganizate, asistate social, care au beneficiat de serviciile centrului, respectiv două mese pe zi, activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere şi orientare şcolară.

De serviciile oferite în cadrul Centrului de Reintegrare Socială – str.Vămii nr. 34/A, în anul 2016, au beneficiat 95 de persoane, în decursul anului, un număr de 8 beneficiari fiind reintegraţi în familie. Centrul oferă persoanelor vârstnice servicii de asistenţă socială, servicii de cazare, alimentaţie adecvată, servicii de îngrijire personală, consiliere psihologică şi juridică, asistenţă medicală şi activităţi de socializare.

Azilul de noapte

În cadrul Adăpostului de Noapte de pe str. Gutenberg nr.8, au beneficiat de cazare un număr de 178 de persoane fără adăpost, din care 12 s-au angajat, iar 7 persoane s-au reintegrat social, mutându-se în chirie, datorită îndrumărilor şi consilierii din partea personalului adăpostului. 40 de persoane au fost sprijinite în vederea întocmirii actelor de identitate, 32 au beneficiat de sprijin în vederea unui consult medical şi obţinerea medicaţiei necesare.

La Centrele sociale cu destinaţie multifuncţională, Dignitas şi Candeo, 69 de persoane au beneficiat de servicii de cazare şi de consiliere psiho-socială individual.

Centru social rezidenţial

„Unul dintre obiectivele majore ale Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, pentru anul 2017, este dezvoltarea unui centru social rezidenţial pentru persoane adulte. De asemenea, vom continua să depunem toată diligenţa pentru creşterea calităţii serviciilor sociale, care va determina la rândul său creşterea gradului de independenţă a beneficiarilor. Totodată, urmărim creşterea calităţii serviciilor sociale acordate persoanelor fără adăpost, cazate în Adăpostul de noapte, dar şi dezvoltarea unor programe de sănătate, care au ca scop prevenirea unor afecţiuni cu incidenţa crescută în rândul copiilor de vârstă şcolară, şi nu în ultimul rând promovarea imaginii instituţiei în relaţia cu cetăţenii şi familiarizarea în permanenţă a publicului cu beneficiile şi serviciile oferite de către instituţie”, a declarat Arina Moş.

În concluzie, viceprimarul Florin Birta, a apreciat că administraţia locală nu merită eticheta de a nu fi foarte prietenoasă cu zona socială. „Indiferent ce proiecte de infrastructură a derulat Primăria Oradea, s-a avut în vedere şi acordarea unui ajutor pentru realizarea proiectelor sociale, iar acest lucru se vede în cele 6 centre sociale, în condiţiile oferite de creşele orădene, dar şi în alte domenii sociale.Vreau să precizez că am găsit şi vom găsi în continuare resursele necesare pentru a sprijini serviciile şi programele sociale ale comunităţii,vom încuraja întotdeauna munca şi nu vom sprijini nemunca. Vă doresc mult succes în continuare şi vă asigur de tot sprijinul în vederea dezvoltării unor noi servicii în comunitate”, a spus Birta.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !