ASCO a reluat distribuirea de lapte praf

De Cristina Ghilea
Peste 1.000 de cutii cu lapte praf îşi aşteaptă beneficiarii
Peste 1.000 de cutii cu lapte praf îşi aşteaptă beneficiarii
Din 1.250 cutii de lapte praf marca Vitalact, nici 30 nu fuseseră, până joi, distribute, ne-a informat Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) prin purtătoarea sa de cuvânt, Adina Pătroc.

Dinstribuirea laptelui praf pentru sugarii de până la un an a început în prima zi a acestei luni, la fix un an de la suspendarea acestui serviciu.

„Până azi spre amiază am eliberat 29 de cutii pentru şapte beneficiari”, ne-a spus Pantea Dumitru Valentin, funcţionar ASCO direct implicat în verificarea reţetelor de medicul de familie şi eliberarea cantităţilor înscrise în acestea.

Pe reţetă

„Distribuirea se face în baza reţetei eliberate de medicul de familie, la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea din str. Primăriei nr. 42 între orele 7.30 – 15.30. Laptele praf formula pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripţie medicală eliberată de medicul de familie, numai pentru copii cu vârste cuprinse între 0 si 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în câteva criterii. Primesc aceste serviciu copiii ale căror mame nu pot alăpta din cauza unor boli grave (TBC pulmonar activ, neoplazii, casexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu hiv, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie) sau copii sănătoşi la care se constată o creştere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei), datorită absenţei sau insuficienţei cantitative a laptelui matern”, se arată într-un comunicat al ASCO. Primesc lapte praf şi copiii adoptaţi sau aflaţi în familie de plasament sau cei cu mama decedată.

„Aducem la cunoştinţa beneficiarilor că Direcţia de Sănătate Publică Bihor a stabilit pe luna august 2012 repartizarea următoarelor cantităţi de lapte praf ce va fi respectată indiferent de numărul de cutii prescris pe reţeta eliberată de către medicul de familie: între 0-4 luni se vor repartiza 5 (cinci) cutii a 400gr/sugar, între 5-12 luni se vor repartiza 3 (trei) cutii a 400gr/sugar. Medicii de familie sunt rugaţi ca la eliberarea reţetelor să ţină seama de cantităţile menţionate mai sus şi să respecte cu rigurozitate prevederile legale privind condiţiile de eligibilitate pentru copii înscrişi în program”, mai precizează comunicatul ASCO. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Serviciul Administrativ Aprovizionare, cam.23, telefon 0259-441677 interior 119, persoana de contact: Mintaş Ioan.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !