ASCO este asaltată de mame

2Comentarii
Administratia Sociala Comunitara Oradea (ASCO) este asaltata de mamele care trebuie sa depuna o cerere-tip pentru a primi în continuare indemnizatia pentru cresterea copilului. Cererile privind indemnizatia de crestere a copilului trebuie depuse pâna luni.

Pentru a mai reduce aglomeratia, conducerea ASCO a decis ca cererile sa fie si preluate, nu numai distribuite, si la cele trei centre multifunctionale pentru pensionari (strada Nufarului nr. 47, bl. D 111, strada Sf. Apostol Andrei nr. 58, bl. C 30, strada Cazaban nr. 51). „Am extins punctele de preluare a cererilor pentru ca deja înnebuneam aici, la sediu”, spune directorul Ionel Vila. Acesta afirma ca pâna miercuri, la amiaza, au fost depuse aproximativ 500 de cereri, în conditiile în care numarul total al persoanelor vizate se ridica la 7.000. Data-limita

Obligativitatea depunerii cererilor este stipulata de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului. Conform actului normativ, cererile trebuie depuse pâna în 9 ianuarie, neconformarea atragând dupa sine suspendarea platilor. „Cei care nu se încadreaza nu vor intra în plata”, avertizeaza Ionel Vila. Termenul nu va putea fi prelungit, deoarece pâna în data de 10 ianuarie documentele trebuie transmise la Directia Teritoriala de Munca.

Motivul pentru care cei vizati au fost anuntati doar în ultima zi a anului 2005 de obligatia ce le revine este ca ordonanta de urgenta a aparut târziu si nici la ora actuala nu au fost înca elaborate normele de aplicare.

Programul de lucru la punctele de distribuire si preluare este zilnic, între orele 8:00-16:00. La depunerea cererii trebuie prezentate certificatul de nastere al copilului si actele de identitate ale parintilor. Cererea poate fi depusa si de catre membrii de familie, nefiind obligatorie prezenta mamei.

Pengo Zoltan

Taguri:


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor