Şase sportivi suspendaţi pe viaţă pentru dopaj

Şase sportivi suspendaţi pe viaţă pentru dopaj
Sancţiuni fără precedent în lumea sportivă în urma scandalului de dopaj din timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Torino, informează AP.

Şase schiori din Austria au fost suspendaţi pe viaţă, aceştia nemaiavând voie să participe niciodată la Jocurile Olimpice. Decizia a venit după mai bine de un an şi este cea mai severă din cele luate până acum de către Comitetul Olimpic Internaţional.

Cazul nu este nici pe departe încheiat, luna viitoare urmând să se stabilească rolul antrenorilor, oficialilor şi a medicilor delegaţiei austriece.

Este pentru prima dată când CIO descalifică nişte sportivi fără ca testele acestora de dopaj să fi ieşit pozitive şi pentru prima dată când atleţilor li se interzice să mai concureze pe viaţă. Pe baza probelor găsite de poliţiştii italieni, austriecii au fost găsiţi vinovaţi de deţinerea de substanţe interzise.

Rezultatele obţinute de schiorii Martin Tauber, Juergen Pinter, Johannes Eder, Roland Diethart, Wolfgang Perner şi Wolfgang Rottmann la JO din 2006 au fost anulate, deşi niciunul nu câştigase vreo medalie.

Decizia CIO se aplică doar pentru JO, urmând ca Federaţia Austriacă de Schi să hotărască dacă atleţii vor fi suspendaţi şi de la celelalte competiţii sportive.

Tauber, unul dintre sportivii suspendaţi, a declarat că va ataca decizia CIO. “Nu am făcut nimic interzis. Deţineam un aparat de măsurare a hemoglobinei, dar nu scrie nicăieri că nu am voie să folosesc un asemenea aparat.” – a declarat Tauber.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase