Asediaţi de mizerie şi şobolani

4Comentarii
Asediaţi de mizerie şi şobolani
ORADEA – Boschetarii demolează fostul sediu al întreprinderii Metalica, deranjând proprietarii din zonă.

Locatarii de pe strada Sovata care locuiesc în casele apropiate de fostul sediu al întreprinderii Metalica, ce îşi desfăşoară acum activitatea pe Şoseaua Borşului, sunt terorizaţi de câteva luni încoace de mizeria şi de oamenii străzii care îşi duc traiul în curtea fabricii. Lăsată fără paza de care beneficia până nu demult, clădirea a devenit un loc de cazare dar şi un mijloc de a-şi câştiga existenţa pentru vagabonzii din Oradea, dar şi din satele învecinate.

Zi şi noapte aceştia demolează clădirea în căutarea fierului vechi şi a altor materiale pe care le vând mai departe celor interesaţi sau punctelor specializate de colectare. Curtea a devenit, de asemenea, locul de depozitare al molozului pentru unii, dar şi un focar de răspândire al şobolanilor, care se înmulţesc văzând cu ochii. Locatarii a cinci case, de la numerele 8, 10, 12, 14 şi 16, care au zidurile exterioare în curtea Metalicii, sunt duşi la capătul puterilor din cauza zgomotului şi a mizeriei.

Printre cei afectaţi se numără şi persoane de peste 80 de ani, care nu se pot apăra în cazul unor agresiuni din partea noilor vecini. „Zi şi noapte se aud bubuituri de baros şi un zgomot infernal din curtea fabricii. Mai nou am observat că boschetarii s-au suit pe zidurile casei şi pândesc probabil momentul când pot să intre peste noi. Pe lângă aceste griji mai avem şi grija şobolanilor, care se răspândesc dinspre fabrică şi distrug ce apucă. Să nu mai vorbim de bolile pe care le pot transmite”, a declarat unul dintre proprietarii afectaţi, care, din motive necunoscute, a refuzat să-şi decline identitatea.

Poliţia nu e o rezolvare

Poliţia a fost şi ea anunţată de situaţia respectivă şi a intervenit în câteva rânduri. Aceste intervenţii însă nu vor putea fi în măsură să pună capăt problemei. „Am fost anunţaţi de cetăţeni despre situaţia respectivă şi am intervenit în măsura în care ne permiteam. Am strâns boschetarii de mai multe ori, i-am dus la secţie la amprentat, dar nu avem ce să facem cu ei mai departe. Răspunderea aparţine societăţii, care ar trebui să asigure paza respectivei locaţii şi până când aceasta nu va interveni nu se va găsi o rezolvare”, a declarat Adrian Bucur, adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Oradea.

Promite rezolvări

Directorul de producţie al S.C. Metalica S.A., Traian Timoce promite că se vor lua măsuri pentru securizarea spaţiului. Situaţia este însă dificilă, deoarece întreprinderea este proprietarul unei singure clădiri, restul fiind cumpărate de diverse firme care nu par interesate de problemă. „Noi am securizat locaţia, dar au intrat ţiganii, au tăiat cu securea şi au distrus tot ce au apucat. Au furat până şi una dintre porţi. Vom încerca să angajăm o firmă de pază, deoarece suntem depăşiţi de această situaţie”, a declarat Timoce. Până la o rezolvare finală însă, cele câteva familii sunt nevoite să nu doarmă noaptea din cauza zgomotului şi a fricii.

Sergiu Briceag4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor