Asesoft a surclasat pe CSM Oradea

Asesoft a surclasat pe CSM Oradea
Seria de sase meciuri fara înfrângere s-a încheiat cu meciul împotriva echipei Asesoft, câstigatoarea FIBA Euro Cup. CSM a pierdut la o diferenta substantiala, 66-104 (21-28, 19-23, 11-28 si 15-25).

Daca în primele doua sferturi oradenii au tinut aproape, ploiestenii s-au dezlantuit în ultimele doua reprize. Fara Nemanja (accidentat), cu Djordjic si Bilbija acuzând o stare avansata de oboseala dupa drumurile facute pentru primirea vizei, CSM a fost o victima sigura, însa diferenta parte exagerata. Pentru CSM au punctat: Djordjic – 32 puncte, Veres 18, Bilbija 3, Mandache 2, Betea 4, Sere 2, Viciu 3, Iov 2, Nicoara si Lazar.


„Scorul e exagerat”


De partea cealalta, cei mai prolifici marcatori ai ploiestenilor au fost Avrias 36, Burlacu 20 si Carutasu 18. La Asesoft au evoluat oradenii Szijarto si Apostol. „Meciul cu Asesoft era previzibil ca se va încheia cu o înfrângere, dar nu credeam ca la asemenea scor. Dupa parerea mea, este un rezultat mincinos: nu asta este diferenta dintre noi si ei.

Am spus-o si la meciul cu Medias, când am câstigat la 30 de puncte, ca diferenta este neadevarata. Am jucat destul de bine în primele doua sferturi, dar dupa pauza s-a rupt filmul. Ploiestenii s-au desprins decisiv, pe fondul unor greseli ale noastre, dar si al unor aruncari de trei puncte.

Acolo a fost momentul psihologic de care vorbesc mereu. I-am trimis în teren pe toti, pentru ca doream sa joace fiecare jucator contra campioanei. Oricum, stiam ca meciul era pierdut”, a caracterizat jocul antrenorul Kosa Zoltan.

Teodor Biris