Asfalt până la vilele edililor

52Comentarii
Asfalt până la vilele edililor
ORADEA – Prim-gospodarii judeţului şi ai Oradiei au fler în ce priveşte investiţiile imobiliare. Mai exact în ce priveşte lucrările de îmbunătăţire a infrastructurii, care se opresc însă taman lângă proprietăţile lor.

Astfel, strada Nicolae Beldiceanu, pe dealul din spatele Gării Oradea, e asfaltată exact până în faţa impunătoarei reşedinţe e preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Kiss Alexandru. De acolo încolo, atât strada Renaşterii cât şi continuarea străzii Nicolae Beldiceanu arată ca nişte drumuri desfundate, de pe care maşinile aduc noroi şi pe porţiunea asfaltată.

Totodată, la câteva luni după ce Kiss Alexandru şi-a cumpărat terenuri în zona Vârtop – Arieşeni, tocmai s-a defrişat pădurea pentru amenajarea unei pârtii duble, administrată de Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Nucet.

Tot de pe dealurile Oradiei, mai exact pe strada Branului, şi-a cumpărat recent o vilă impozantă şi viceprimarul Oradiei, Biro Rozalia. Iar de câteva zile se lucrează la canalizarea de pe strada Branului urmând să se şi asfalteze.

Destul de norocos se dovedeşte a fi şi arhitectul-şef al Oradiei, Andrei Luncan. Astfel, cât de curând domnia sa nu va mai fi nevoit să-şi zdruncine autoturismul spre casa de vacanţă de la Codrişor. Aceasta pentru că Primăriei Auşeu i s-a aprobat un proiect SAPARD pentru asfaltarea drumului Groşi – Gepiş – Codrişor, procedura de licitaţie a lucrării urmând a avea loc cel mai târziu în această vară.

Daţi un leu pentru Paleu…

Şi regiunea Paleu a beneficiat de investiţii serioase în infrastructură, zonă în care au proprietăţi întinse, de ani de zile, preşedintele CJ Bihor – Kiss Alexandru şi viceprimarul Oradiei – Biro Rozalia iar primarul Petru Filip are o vilă chiar pe malul lacului. În anul 2006 şi Călin Raita a reuşit să cumpere pentru cartierul Orizont circa 20 de hectare de teren la un preţ mediu de 10 euro pe metru pătrat. Adică de zece ori mai mult decât în 2005 însă la jumătate din preţurile care se vehiculează acum în zonă.


Spectaculosul salt se datorează, în principal, celor 40 de miliarde de lei vechi alocate din bugetul public pentru drumul Paleu – Săldăbagiu de Munte – Oradea, fonduri pbţinute prin lobby-ul făcut de Kiss Alexandru, care are în zonă o fermă de vaci, o fabrică de lapte şi zeci de hectare de teren arabil. Iar primarul Papp Gyorgy a anunţat încă de anul trecut că vrea să lărgească intravilanul cu circa 500 de hectare de teren pentru dezvoltarea zonei rezidenţiale.

„Golden Gate” de Finiş

Un proiect pentru un super-pod de 100.000.000.000 lei vechi (zece milioane de lei noi!) au propus şi experţii Consiliului Judeţean Bihor pentru localitatea Finiş după inundaţiile din martie 2005. Aceasta în condiţiile în care costul unui pod peste Crişul Repede, în Oradea, în locul podului de pontoane, fusese estimat la la un cost mai mic.

„Este foarte clar că nu poţi să faci un pod de asemenea valoare către nişte terenuri agricole. Cât voi fi eu prefect, nu voi semna aprobarea pentru asemenea sume aberante”, a ripostat atunci prefectul de Bihor, Ilie Bolojan.

Fără a face vreo legătură cu faptul că atunci vicepreşedintele CJ Bihor, Ştefan Seremi, avea o casă de vacanţă în Finiş, cert este că şi în mandatul precedent, când a fost chiar preşedintele CJ Bihor, Finişul a beneficiat de asfaltarea drumului înaintea unor localităţi învecinate.

Iar dacă ne întoarcem în timp până la mandatul fostului prefect Aurel Tărău, trebuie să spunem că prima căsuţă de vacanţă electrificată de la coada barajului Leşu, a fost cea a domniei sale. De asemenea, fostul prefect s-a zbătut şi pentru asfaltarea drumului care duce spre Valea Iadului.
Cristian Horgos52Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor