Asfalt pe 50 de km de drum județean din Bihor

De Cristina Ghilea
9Comentarii
Asfalt pe 50 de km de drum județean din Bihor
Președintele CJ zice că cifra reprezintă un record, media anilor anteriori fiind undeva între 8 și 12 km de covor asfaltic pe an.

Anul acesta, Consiliul Județean va așterne 50 de km de covor asfaltic. Președintele Pasztor Sandor spune că asta constituie o premieră la nivelul județului, cel puțin pentru ultimii 10 – 12 ani, când media anuală de km de covor asfaltic așternut e cuprinsă între 8 și 12 km.

„Am făcut un comandament și am împărțit județul în cinci zone, astfel încât lucrările să fie cât mai compacte, pentru că este compania și zona. Avem raportări zilnice despre suprafețele terminate și cele în lucru”, spune Pasztor. El insistă că nu e o peticire, chiar dacă banii pentru lucrări vin pe „Reparații și întreținere” – cele mai scurte dintre covoarele asfaltice se aștern pe distanța de 1 km. În funcție de banii economisiți, o campanie similară ar putea avea loc și la toamnă.

În baza contractelor de lucrări, un km de asfalt așternut pe un drum cu o lățime de 6 metri costă 180.000 lei.

Zonele afectate de lucrări sunt

Zona Marghita: Sâniob (lucrare terminată), Tăuteu, Pădurea Neagră şi Balc
Zona Beiuș: Remetea, Meziad, Curăţele, Pocola şi Uileacu de Beiuş
Zona Oradea: Lăzăreni, Holod, Sânnicolau Român, Tileagd, Tilecuş, Ineu, Săcădat
Zona Aleşd în Chistag, Vadu Crişului, Bulz, Bratca şi Borod
Zona Salonta: Arpăşel, Ghiorac, Batăr, Holod, Căpâlna şi Salonta9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor