Asigurare obligatorie, „un jaf”

3Comentarii
ORADEA – Asigurarea locuinţelor va deveni obligatorie de la mijlocul anului 2007. „În acest moment, proiectul se află pe nasa executivului. În varianta optimistă asigurarea obligatorie a locuinţelor ar putea intra în vigoare la 1 iulie 2007.

În caz contrar, dacă va ajunge mai târziu pe masa Parlamentului, este posibil ca legea să intre în vigoare de abia din 2008”, apreciază Tudor Baltă, vicepreşedintele Comisiei de Supraveghere  a Asigurărilor. Conform proiectului, pentru o poliţă cuprinsă între 10 şi 20 de euro, suma asigurată va fi de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Proprietarii vor fi despăgubiţi pe baza acestei asigurări doar în caz de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.  Potrivit aceleiaşi legi, persoanele fizice care beneficiază de ajutor social nu vor fi obligate să încheie poliţa de asigurare obligatorie. Costul poliţei va fi suportat din bugetele autorităţilor locale.

Pentru alte evenimente neprevăzute cum ar fi spargerile, incendiile, unundaţiile provocate de vecini trebuie încheiată o asigurare suplimentară.

 

Nemulţumire

Asigurarea obligatorie îi nemulţumeşte pe mulţi dintre Români, în special pe cei care locuiesc în zonele cu risc scăzut de cutremur sau de inundaţii. Ei consideră că banii aceştia ar trebui daţi de Guvern, pentu consolidarea locuinţelor din zonele cu risc.

„Nu înţeleg de ce sunt obligat să-mi fac astfel de asigurare din moment ce riscul de a-mi fi inudată locuinţa sau de a fi lovită de cutremur este foarte redus în zona în care stau. Pentru celelalte riscuri: furt, incendiu, inundaţie din cauza vecinilor, îmi fac oricum asigurare”, a declarat Petre Rus din Oradea.

„Asigurarea asta este un jaf, pentru jumătate din populaţia ţării nu va avea nici un efect. Statul bagă iar mâna în buzunarul românilor”, este de părere Gabriel Bughiu.

Dan Birta



3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor