Asigurarea, obligatorie

5Comentarii
Asigurarea, obligatorie
ORADEA – Statutul de cetăţeni europeni ne obligă să ne asigurăm locuinţele. Între 10 şi 20 de euro din salariile românilor vor fi alocaţi anual primei de asigurare a locuinţei.

Potrivit reglementărilor, în funcţie de tipul locuinţei, populaţia şi firmele vor avea de plătit prime de asigurare de 10 şi 20 de euro, valoarea asigurată fiind de 10.000, respectiv 20.000 de euro. Persoanele fizice care beneficiază de ajutor social vor fi scutite de la plata primei anuale de asigurare. Aceasta va fi suportată din bugetele autorităţilor locale.

Echivalentul în lei
În cazul în care locuinţele sunt în proprietatea statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale, obligaţia încheierii contractelor de asigurare revine persoanelor sau autorităţilor care le administrează. Pentru locuinţele cu structura din beton armat sau metal, sau cu pereţi exteriori din cărămidă arsă, valoarea asigurării obligatorie este egală cu echivalentul în lei a 20.000 de euro. Persoanele care deţin locuinţe care au pereţii exteriori din lemn, piatră naturală, cărămidă nearsă sau orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic vor avea valoarea asigurării obligatorii de 10.000 de euro, echivalentul în lei.

Claudia Curta5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor