Asistaţi doar condiţionat

3Comentarii
Municipalitatea face laţul în jurul asistaţilor social
Municipalitatea face laţul în jurul asistaţilor social
Ajutoarele sociale vor fi condiţionate de achitarea datoriilor de către beneficiarii acestora.

Municipalitatea şi-a pus în plan să le vină de hac asistaţilor sociali „amnezici” când vine vorba să-şi plătească facturile la utilităţi. Recent, Administraţia Socială Comunitară Oradea a descoperit cu surprindere că o sumedenie de persoane pe care oraşul îi ajută lunar cu bani au acumulat restanţe şi penalităţi la plata chiriei şi utilităţilor.

Luând act de această stare de lucruri, Consiliul Local a adoptat în şedinţa sa de luni mai multe măsuri menite să-i pună la punct pe cei ce se află în această situaţie. Astfel, acordarea ajutorului social în bani sau în natură va presupune obligaţia din partea beneficiarului de a-şi achita cu prioritate datoriile pe care le are faţă de Administraţia Imobiliară Oradea, faţă de furnizorul de energie electrică, faţă de operatorul de salubritate, faţă de Compania de Apă Oradea, precum şi datoriile faţă de Electrocentrale Oradea (agentul termic) şi faţă de Transgex Oradea (gaze).

Contravaloarea datoriilor acumulate de către asistaţii social din Oradea faţă de furnizorii de servicii – chirie, salubritate, apă, termie, gaze – nu va putea depăşi cuantumul ajutorului social calculat pentru luna în care se acordă. E hotărârea adoptată luni de către Consiliul Local Oradea. În cazul în care datoriile acumulate faţă de furnizori depăşesc cuantumul ajutorului social, suma datorată se va reţine lunar din ajutorul social şi se va redirecţiona furnizorilor de servicii de către Administraţia Socială Comunitară Oradea, până la stingerea datoriilor către furnizori. Reţinerea acestor sume şi direcţionarea lor se va face în baza angajamentului de plată încheiat între beneficiarul ajutorului social şi Administraţia Socială Comunitară Oradea, arată Biroul de Presă al Primăriei Oradea.

Calin Corpas3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor