Asistentã economicã americanã

Desi tendinta generalã a întreprinzãtorilor bihoreni este aceea de a stabili contacte de afaceri cu parteneri europeni, nu este de neglijat nici piata americanã. În acest sens, la dispozitia celor orientati spre mediul economic de peste ocean, stã Serviciul Comercial România (SCR) al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti.

În pofida faptului cã misiunea acestui serviciu este asistarea firmelor americane interesate de piata autohtonã si identificarea de parteneri locali pentru întreprinzãtorii americani, la serviciile SCR pot apela si afaceristii români, si implicit bihoreni. „Putem include companiile interesate în baza noastrã de date si sã prezentãm oferta acestora firmelor americane aflate în cãutarea unor colaboratori locali”, a spus sãptãmâna trecutã Maria Nitoiu, asistent comercial Ambasada SUA, cu ocazia prezentei sale la Oradea.

Delegatii

SCR organizeazã frecvent delegatii la diverse târguri si expozitii internationale. Numai în prima jumãtate a acestui an au fost organizate sase delegatii. Este vorba despre Conferinta Internationalã pe Probleme de Securitate – Las-Vegas (aprilie), Expozitia de Francize – Washington D.C. (iunie), Expozitia Internationalã de Produse din Mase Plastice – Chicago (iunie), etc.

Finantare

Guvernul SUA acordã asistentã financiarã prin Agentia pentru Comert si Dezvoltare a Statelor Unite (USTDA), Banca de Export-Import (EXIM Bank) si Corporatia pentru Investitii Private în Strãinãtate (OPIC). USTDA finanteazã studii de fezabilitate, vizite de orientare si asistentã tehnicã. Pentru a beneficia de de finantare USTDA, proiectele sunt evaluate pe baza unor criteriii specifice.

„Este foarte important ca proiectul sã aducã un beneficiu reciproc, atât pentru România, cât si pentru SUA”, a specificat Maria Nitoiu. Întreprinzãtorii interesati pot depune solicitãri pentru finantare pe tot parcursul anului. Este eligibil pentru finantare atât sectorul public, cât si cel privat. Informatii detaliate pot fi obtinute consultând site-ul www.ustda.gov.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !