Asistenţă în afaceri la Cefa

Asistenţă în afaceri la Cefa
CEFA - În prezenţa a numeroaşi oameni de afaceri, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, primari din zona limitrofă şi de peste graniţă, a subprefectului Todor Albert, a fost inaugurat ieri la Cefa un Centru de asistenţă în afaceri.

Primăria Cefa a obţinut, anul trecut, o finanţare nerambursabilă în cadrul programului Phare CBC 2005 pentru realizarea acestui obiectiv. „Obiectivul general al proiectului a fost crearea unui cadru potrivit pentru dezvoltarea relaţiilor de afaceri  între comunitatea Cefa şi partenerii din Bekes, cu scopul de a implementa o bază solidă pentru dezvoltarea economico-socială echilibrată a zonei de graniţă, cu beneficii de ambele părţi.

 

Buget: 160.000 euro

 

Unul dintre obiectivele specifice are în vedere creşterea gradului de informare a întreprinzătorilor cu privire la oportunităţile de dezvoltare economică, mai ales a celor apărute cu ocazia integrării”, a spus primarul Ioan Sorin Roman. Prin centrul de afaceri se va asigura asistenţă investitorilor locali, prin oferirea de servicii economice în afaceri şi organizarea de instruiri profesionale specifice cerinţelor în zonă. Centrul de instruire are şi o valenţă socio-economică: persoanele fizice, angajaţi sau şomeri, vor putea beneficia de programe de instruire. În zonă există aproximativ 2.500 de persoane active care ar putea fi interesate de asemenea servicii. Perioada de implementare a proiectului a fost august 2007 – noiembrie 2008. Bugetul total al acţiunii a fost de 160.426 euro, din care 143.426 euro finanţare nerambursabilă şi 17.000 euro cofinanţare din partea bugetului local al comunei Cefa.

 

FACT BOX

 

Obiectivele Centrului de asistenţă în afaceri:

– o mai bună infrastructură de afaceri la nivelul graniţei româno-maghiare

– o mai bună rată de dezvoltare şi iniţiere a noilor firme/companii în această regiune

– un grad mai mare de atractivitate a regiunii pentru potenţialele investiţii străine

– fluxuri comerciale crescute, datorită noilor oportunităţi de afaceri oferite de infrastructura comercială

– noi oportunităţi de muncă şi dezvoltarea activităţilor economice contractate în regiune

 

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !