Asistenti medicali mai pregatiti in Timis

De Delia S. Barbu
Timisul are acum asistenti medicali mai pregatiti
Timisul are acum asistenti medicali mai pregatiti
Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişi, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Timiş anunţă, în 24 octombrie – Ziua Internaţională a Dezvoltării Informaticii – că proiectul E-Nursing a oferit Timişului asistenţi medicali mai pregătiţi.

Peste 2600 din cei 4000 de asistenţi medicali din întreaga ţară au luat parte la cursurile de instruire organizate în cadrul proiectului E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar, anunţă reprezentanţii OAMGMAMR Timiş. Pentru a marca 24 octombrie, Ziua Internaţională a Dezvoltării Informaticii, organizaţia subliniază importanţa pregătirii acestui personal.

“România, ca stat membru al UE şi-a asumat funcţionarea instituţiilor din sistemul de sănătate după reglementările europene şi conform standardelor în acest domeniu. Transpunerea în practică a acestor reglementări şi standarde se face punctual, la nivelul fiecărui sistem şi instituţii, sistemul de sănătate fiind implicat în acest moment într-un amplu demers de informatizare.

Evoluţia tehnologiei informaţiei a determinat o schimbare uriaşă în societate, fiind atât o provocare, cât şi o obligaţie, din perspectiva grupurilor profesionale din sectorul sănătate, ceea ce aduce la nivel social un progres incontestabil în ceea ce priveşte calitatea şi eficienţa serviciilor de sănătate furnizate populaţiei. Dinamica progesului tehnologic este foarte mare, iar rezultatele se văd atât în frecventa apariţie pe piaţă a diferitelor echipamente, cât şi la modul în care acestea devin accesibile pentru din ce în ce mai multe categorii de persoane.

În România, la acest moment, deşi sistemul de sănătate dispune de o infrastructură construită de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informatice – servicii eGuvernare, şi de o tradiţie îndelungată în activitatea de colectare a datelor statistice şi privind activitatea de la nivelul furnizorilor de servicii de sănătate, problemele privind informatizarea sistemului vin din zone precum resursele umane, unde mai putin de 5% din totalul asistenţilor au pregătire certificată în TIC în conformitate cu cerinţele noului sistem de sănătate publică informatizat, fapt ce confirmă gradul scăzut de pregtire al utilizatorilor de aplicaţii e-Sănătate sau resursele financiare, nivel insuficient de dotare cu calculatoare în spitale”, precizează reprezentanţii asistenţilor.

Proiectul E-Nursing cofinanţat din fonduri europene, se derulează pe durata a trei ani, 2011-2013, reunind într-un parteneriat OAMGMAMR, Federaţia SANITAS din România, Asociaţia „Centru Român de Iniţiative” şi organizaţiile profesionale ale asistenţilor medicali din Spania şi Irlanda, respectiv Consejo General de Enfermería şi An Bord Altranais.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !