Asociaţia Aqua Prest Hunedoara

Asociaţia Aqua Prest Hunedoara
DEVA -Prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, România şi-a asumat obligaţii care implică investiţii importante în infrastructura aferentă serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare.

Acestea vizează, până în 2015, un număr de 263 de aglomerări urbane cu nu mai mult de 10.000 de locuitori, şi până în 2018 în 2.346 aglomerări urbane cu un număr de locuitori cuprins între 2.000 şi 10.000. În judeţul Hunedoara, din studiile efectuate la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, rezultă cu claritate că, pentru buna funcţionare a serviciilor şi pentru ca serviciile să îndeplinească condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia în vigoare şi de angajamentele asumate de România în procesul de aderare la UE, sunt necesare investiţii financiare importante în sistemele publice de alimentare cu apă şi de canalizare, care depăşesc în mod considerabil capacităţile financiare ale acestora. Drept urmare, după aceste constatări, la nivelul judeţului s-a constituit Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Aqua Prest Hunedoara”. Asociaţii cu judeţul Hunedoara, prin Consiliul Judeţean Hunedoara, sunt 26 de consilii locale hunedorene. Consiliul Local Deva a aprobat această asociere, joi, 17 ianuarie 2007. Sediul noii asociaţii, ce are ca operator S.C. Apa Prod S.A., este în Deva, Str. 1 Decembrie 1918, nr.28.
Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !