Aspru sanctionati de inspectorii ITM Bihor

Aspru sanctionati de inspectorii ITM Bihor
Pentru munca la „negru” au fost aplicate amenzi în valoare de 168.000 lei. În cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână” în domeniul relaţiilor de muncă, în luna iunie inspectorii ITM au controlat un număr de 128 angajatori.

Neregilile nu au contenit să apară. Nu mai puţin de 60 de angajatori au fost sancţionaţi, fiind aplicate un număr de 97 sancţiuni contravenţionale. „Valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 185.000 lei”, a precizat Nicolae Hodiuţ, inspectorul şef ai ITM Bihor.

În urma controalelor au fost identificaţi 16 angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 40 persoane care lucrau „la negru”. În acest sens au fost aplicate 15 amenzi în valoare totală de 168.000 lei.

Principalele deficienţe constatate în urma acestor controale au fost legate de neîncheierea contractelor individuale de muncă, neîntocmirea actelor de modificare clauze existente în contractul individual de muncă, netransmiterea REVISAL, neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă, nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal, nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară dar şi neachitarea drepturilor salariale şi nerespectarea prevederilor cu privire la munca prestată în zilele de sărbătoare legală şi noaptea.

Statistic

Conform statisticilor ITM Bihor în cursul lunii iunie 2011 numărul contractelor individuale de muncă de muncă noi transmise în Revisal aferente angajatorilor cu sediul în judeţul Bihor este de 7.187. Dintre acestea 5.586 sunt contracte individuale de muncă întocmite pe perioadă nedeterminată şi 1.601 sunt contracte individuale de muncă întocmite pe perioadă determinată.

Numărul contractelor individuale de muncă active la data de 30 iulie în judeţul Bihor este 200.767.

S.Al.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !