Aşteaptă donaţii

ORADEA – De ani de zile, Asociaţia Română-Germană „Proiect Rumanienhilfe Alsterdorf” sprijină persoanele cu dizabilităţi, în special pe tinerii care trec de vârsta de 18 ani, fiind scoşi afară din centrele de plasament.

Deoarece asociaţia nu mai poate suporta întreaga cheltuială pe care o presupune construirea numai din forţe proprii a unor locuinţe, face apel la oamenii cu suflet, în speranţa că vor pune mână de la mână pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi. Cel puţin 50 de tineri proveniţi din şcolile speciale de la Cadea şi Popeşti, precum şi de la Centrul Medico-Social din Nucet şi Centrul de Plasament de la Cighid, ar avea nevoie de o locuinţă, având în vedere că mulţi se apropie de vârsta majoratului sau au împlinit deja 18 ani şi riscă să ajungă pe străzi.

Ne cer ajutorul
„Vă rugăm să sprijiniţi proiectul nostru de a-i integra pe aceşti tineri în societate. Statul român nu dispune de mijloacele financiare suficiente pentru această categorie de persoane. Succesul integrării oamenilor cu dizabilităţi depinde de aportul dumneavoastră”, afirmă dr. Michael Wunder, preşedintele asociaţiei.

Cei care doresc să sprijine proiectul asociaţiei pot face donaţii în contul RO55 BACX 0000 0030 0742 7000/RON, deschis la Banca Comercială HVB – Ţiriac Oradea.
În Oradea există din 2005 trei locuinţe protejate în care locuiesc 15 tineri ieşiţi din orfelinat. În Casa Hamburg, creată tot de Asociaţia „Proiect Rumanienhilfe Alsterdorf”, trăiesc 12 copii cu handicap mintal, iar Casa Frank Max adăposteşte tineri cu dizabilităţi.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase