Aşteaptă răspuns, pentru binele bolnavilor

De Otilia Șandor
Aşteaptă răspuns, pentru binele bolnavilor
Zece adrese trimise la Bucureşti, pentru salvarea bolnavilor au rămas fără răspuns.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi colegii lor de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sunt rugaţi să soluţioneze urgent şi în mod favorabil bolnavilor sincopa în alocarea fondurilor la investigaţiile speciale de la Centrul PET/CT Oradea.

Într-un comunicat de presă trimis mediei locale şi naţionale, reprezentanţii Centrului de Diagnostic Pozitron Diagonsztika PET/CT Oradea atrag atenţia că în ultimele două luni, au trimis circa zece adrese la cele două mari instituţii ale Sănătăţii şi nu au primit răspuns la niciuna.

În adresele trimise la Minister şi CNAS, reprezentanţii PET/CT Oradea solicită rezolvarea lipsei de fonduri pentru investigaţiile bolnavilor oncologici şi ale oamenilor cu suspiciuni în mai multe afecţiuni delicate.

 Boala nu aşteaptă

Solicitările celor de la PET/CT Oradea au fost făcute în urma numeroaselor cereri de investigaţii pe care medicii de aici nu le mai pot onora aici decât contracost sau pe bază de reprogramări. Dar mulţi dintre oameni nu dispun de costul unei investigaţii (4.500 lei) şi boala nu le permite să se reprogrameze. „În prezent avem programaţi pentru următoarele zile mai mult de 100 de pacienţi. Din data de 4.10.2012 nu mai putem examina aceşti pacienţi din cauza lipsei de fonduri, iar costul unei investigaţii, de 4.500 lei, poate fi suportat numai de către un număr foarte mic de solicitanţi”, explică Heged皛 Krisztina, directorul executiv de la Pet/CT Oradea.

În cauză este vorba de sute de copii şi adulţi asiguraţi din Bihor şi din alte judeţe din vestul, nordul şi centrul ţării (în ţară mai sunt doar două astfel de centre – la Bucureşti şi Constanţa), care ar avea nevoie urgentă de investigaţiile speciale de la PET/CT Oradea şi pentru care orice amânare înseamnă şanse mai mici la viaţă.

De acum patru ani, de când funcţionează, Centrul PET/CT Oradea a înregistrat peste 4.500 de persoane care s-au investigat aici.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !