Asteapta validarea ca rector la Partium

Janos-Szatmari Szabolcs
Janos-Szatmari Szabolcs
Janos-Szatmari Szabolcs a mai avut un mandat de peste doi ani la cârma Universităţii Partium.

Rectorul Universităţii Creştine Partium, conf. univ. dr. Janos-Szatmari Szabolcs aşteaptă validarea în funcţie. Aceasta trebuie să aibă loc până cel târziu pe 17 februarie şi urmează să vină din partea Ministerului Educaţiei.În urma unui concurs care a constat în analiza planului de management al fiecărui candidat, plus un interviu pentru susţinerea acestui plan, pe 16 ianuarie, Janos-Szatmari Szabolcs a fost declarat câştigătorul competiţiei pentru poziţia de rector. Contracandidatul lui Janos-Szatmari Szabolcs a fost prorectorul Horvath Gizella.

Conform rezultatului referendumului desfăşurat în vara anului trecut, rectorul Universităţii Partium a fost ales de o comisie formată pe jumătate din membrii comunităţii academice şi pe jumătate de membri ai comunităţii ştiinţifice şi artistice. Janos-Szatmari Szabolcs este absolvent, master şi doctor în filologie maghiară şi germană al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, titularul catedrei de limba şi literatura germană al Universităţii Creştine Partium din Oradea din anul 2000. Din 2007 a fost cancelar la Partum şi din 2009 rector al acestei instituţii.

Actualul rector îşi propune, în acest mandat, autorizarea şi acreditarea de noi specializări, specializări duble pentru a mări şansele de inserţie pe piaţa muncii a studenţilor. De asemenea, Janos-Szatmari Szabolcs spune că îşi propune să extindă oferta educaţională cu programe de licenţă la agronomie, dar şi să angajeze Universitatea Partium în proiecte de cercetare. După validarea ca rector, Janos-Szatmari Szabolcs îşi va alege şi echipa: un prodecan, cancelar, secretar ştiinţific, trei decan şi un prodecan la Facultatea de Ştiinţe Sociale. Universitatea Creştină Partium a fost fondată ca instituţie de învăţământ superior privată în anul 1990, la Consiliului Director al Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului, condusă pe atunci de episcpul Laszlo Tokes.Universitatea Partium are peste 900 de studenţi.

V.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !