Asteptati acasa factura de curent!

Asteptati acasa factura de curent!
Gata cu autocitirea contorului de energie electricã. Începând cu luna decembrie nu mai trebuie sã ne deplasãm cu indexul contorului la casieriile Electrica. Societatea introduce un nou sistem de citire, facturare si încasare a energiei electrice care exclude varianta cu autocitire.

„Este un moment de cotiturã în relatia Electrica – clienti. S-a fãcut o investitie importantã prin achizitionarea acestui sistem complet si complex comercial legat de clienti”, a precizat Emil Dale, sef Serviciu Comercial al Societãtii de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE) Oradea, în conferinta de presã de ieri . Dupã ce s-au chinuit doi ani sã-i obisnuiascã pe clienti cu autocitirea, cei de la Electrica vor trebui sã le demonstreze acum cã noul sistem este mai bun. „Ne asteptãm în primele zile dupã deschiderea casieriilor la un val de clienti”, a declarat reprezentantul SDFEE Oradea.

Mai avantajos

Noul sistem se va aplica etapizat, prima datã la clientii casnici, iar din 2006 martie si la agentii economici. Citirea contoarelor se va face o datã la sase luni, iar emiterea facturilor, lunar pe baza consumului mediu din ultimele sase luni. În a sase lunã se va emite o facturã de regularizare. „Clientul va primi factura prin postã la fel ca factura de telefon. Plata se va putea realiza prin intermediul bãncilor, oficiilor postale si ghiseelor Electrica”, ne-a informat Emil Dale.

Reprezentantii SDFEE Oradea au tinut sã precizeze cã implementarea noului sistem OPEN SGC nu implicã nici un cost suplimentar pentru clienti.

Dupã deschiderea casieriilor Electrica clientii sunt rugati sã astepte factura de curent acasã emisã în noul sistem. Plata acesteia se va putea realiza prin Banc Post, Banca Transilvania, Romextera Bank, Banca Carpatica, Oficiile postale si ghiseele societãtii.

Dan Birta